Котлети з зморшків
(покроковий рецепт з фото)
Смачні грибні котлетки підходять для ситного обіду або вечері, ароматні і рум'яні, з хрусткою скоринкою і ніжні всередині ... Порадуйте своїх рідних оригінальним блюдом, з рецептом котлет з зморшків!
Багато хто не знає, но сморчки - це дуже смачні і ароматні гриби. Єдиний недолік - це їх пориста і ребриста капелюшок. У ній збирається пісок, можуть сховатися равлики, багатьох тому сморчки не приваблюють. І дарма! Досить тільки промити їх як слід і замочити в підсоленій воді - і гриби будуть чистими і готовими до приготування. Для приготування котлет з зморшків знадобиться підсушений білий хліб без кірки (найкраще хліб третього дня використовувати).
1. Гриби промийте, поріжте на невеликі шматочки і відваріть. З моменту закипання варити треба 15 хвилин. Варіть в підсоленій воді, в співвідношення 1:3.
2. Хліб замочіть в молоці, щоб набряк. Зморшки промийте в холодній воді, потім пропустіть їх через м'ясорубку разом з хлібом.
3. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте на рослинному або вершковому маслі до рум'яного кольору.
4. У грибну масу додайте одне яйце, сіль, обсмажену цибулю. Гарненько все вимішайте.
5. Друге яйце збийте злегка, насипте в тарілочку сухарі. Сковороду поставте розігріватися, налийте в неї рослинного масла (або розтопіть вершкове).
6. Сформуйте з фаршу котлети, кожну умочіть спочатку в яйце, а потім в панірувальні сухарі, потім викладіть на сковороду. Обсмажуйте до золотистого кольору з двох сторін.
Готові котлети з зморшків подавати можете з зеленню, свіжими овочами, картопляним пюре або сметаною. Гарні вони прямо з печі. Смачного!
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
- Панірувальні сухарі - За смаком (для панірування )
- Білий хліб - 400 грам
- Зморшки - 250 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Молоко - За смаком
1. Гриби промийте, поріжте на невеликі шматочки і відваріть. З моменту закипання варити треба 15 хвилин. Варіть в підсоленій воді, в співвідношення 1:3.
2. Хліб замочіть в молоці, щоб набряк. Зморшки промийте в холодній воді, потім пропустіть їх через м'ясорубку разом з хлібом.
3. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте на рослинному або вершковому маслі до рум'яного кольору.
4. У грибну масу додайте одне яйце, сіль, обсмажену цибулю. Гарненько все вимішайте.
5. Друге яйце збийте злегка, насипте в тарілочку сухарі. Сковороду поставте розігріватися, налийте в неї рослинного масла (або розтопіть вершкове).
6. Сформуйте з фаршу котлети, кожну умочіть спочатку в яйце, а потім в панірувальні сухарі, потім викладіть на сковороду. Обсмажуйте до золотистого кольору з двох сторін.
Готові котлети з зморшків подавати можете з зеленню, свіжими овочами, картопляним пюре або сметаною. Гарні вони прямо з печі. Смачного!