Рецепт Котлети з зморшків фото

Котлети з зморшків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Сморчки
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Смачні грибні котлетки підходять для ситного обіду або вечері, ароматні і рум'яні, з хрусткою скоринкою і ніжні всередині ... Порадуйте своїх рідних оригінальним блюдом, з рецептом котлет з зморшків!

Опис приготування:

Багато хто не знає, но сморчки - це дуже смачні і ароматні гриби. Єдиний недолік - це їх пориста і ребриста капелюшок. У ній збирається пісок, можуть сховатися равлики, багатьох тому сморчки не приваблюють. І дарма! Досить тільки промити їх як слід і замочити в підсоленій воді - і гриби будуть чистими і готовими до приготування. Для приготування котлет з зморшків знадобиться підсушений білий хліб без кірки (найкраще хліб третього дня використовувати).

1. Гриби промийте, поріжте на невеликі шматочки і відваріть. З моменту закипання варити треба 15 хвилин. Варіть в підсоленій воді, в співвідношення 1:3.

2. Хліб замочіть в молоці, щоб набряк. Зморшки промийте в холодній воді, потім пропустіть їх через м'ясорубку разом з хлібом.

3. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте на рослинному або вершковому маслі до рум'яного кольору.

4. У грибну масу додайте одне яйце, сіль, обсмажену цибулю. Гарненько все вимішайте.

5. Друге яйце збийте злегка, насипте в тарілочку сухарі. Сковороду поставте розігріватися, налийте в неї рослинного масла (або розтопіть вершкове).

6. Сформуйте з фаршу котлети, кожну умочіть спочатку в яйце, а потім в панірувальні сухарі, потім викладіть на сковороду. Обсмажуйте до золотистого кольору з двох сторін.

Готові котлети з зморшків подавати можете з зеленню, свіжими овочами, картопляним пюре або сметаною. Гарні вони прямо з печі. Смачного!


  • Яйця - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
  • Панірувальні сухарі - За смаком (для панірування )
  • Білий хліб - 400 грам
  • Зморшки - 250 грам
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - За смаком
Багато хто не знає, но сморчки - це дуже смачні і ароматні гриби. Єдиний недолік - це їх пориста і ребриста капелюшок. У ній збирається пісок, можуть сховатися равлики, багатьох тому сморчки не приваблюють. І дарма! Досить тільки промити їх як слід і замочити в підсоленій воді - і гриби будуть чистими і готовими до приготування. Для приготування котлет з зморшків знадобиться підсушений білий хліб без кірки (найкраще хліб третього дня використовувати).

1. Гриби промийте, поріжте на невеликі шматочки і відваріть. З моменту закипання варити треба 15 хвилин. Варіть в підсоленій воді, в співвідношення 1:3.

2. Хліб замочіть в молоці, щоб набряк. Зморшки промийте в холодній воді, потім пропустіть їх через м'ясорубку разом з хлібом.

3. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте на рослинному або вершковому маслі до рум'яного кольору.

4. У грибну масу додайте одне яйце, сіль, обсмажену цибулю. Гарненько все вимішайте.

5. Друге яйце збийте злегка, насипте в тарілочку сухарі. Сковороду поставте розігріватися, налийте в неї рослинного масла (або розтопіть вершкове).

6. Сформуйте з фаршу котлети, кожну умочіть спочатку в яйце, а потім в панірувальні сухарі, потім викладіть на сковороду. Обсмажуйте до золотистого кольору з двох сторін.

Готові котлети з зморшків подавати можете з зеленню, свіжими овочами, картопляним пюре або сметаною. Гарні вони прямо з печі. Смачного!

Схожі рецепти