Суп з зморшків
(покроковий рецепт з фото)
Зморшки мають незвичайний смак і з'являються після зими одними з перших, що дозволяє нам готувати страви зі свіжих, смачних грибів, як тільки зійшов сніг. Готуємо суп з зморшків!
Якщо за зиму ви скучили по свіженьким грибочками, не обов'язково чекати літа - сморчки з'являються вже ранньою весною. Набрав сморчков, ви, звичайно ж, захочете приготувати з них що-небудь смачне. У мене є відмінний варіант для вас - суп з зморшків. Сподіваюся, рецепт супу з зморшків вам сподобається Удачі в приготуванні, друзі!
- Сморчки - За смаком
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Пшоно - 1 Ст. Ложка (або Перловка)
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Зморшки ретельно промиваємо, очищаємо, замочуємо в холодній воді на годину.
2. Далі зливаємо воду, нарізаємо гриби шматочками.
3. Варимо в підсоленій воді на середньому вогні 25 хвилин, потім зливаємо відвар і кип'ятимо воду заново.
4. Дрібно нарізаємо цибулю.
5. У киплячу воду кидаємо сморчки та варимо 5 хвилин, після чого додаємо цибулю. Солимо, перемішуємо.
6. Ще через 15 хвилин додаємо пшоно.
7. Невеликими шматочками нарізаємо картопля.
8. Додаємо нарізану картоплю в каструлю. Варимо суп до готовності, потім даємо 20 хвилин настоятися.
9. Наш суп з зморшків готовий! Подаємо до столу зі сметаною, попередньо прикрасивши зеленню. Смачного!