Рецепт Суп зі свіжих зморшків фото

Суп зі свіжих зморшків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гриби , Сморчки
Рецепти для схуднення
На обід
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Суп зі свіжих зморшків - це сезонне блюдо, його можна приготувати тільки на початку травня. Саме в цей період, коли сморчки пробиваються до світла, вони найкраще підходять для приготування супу.

Опис приготування:

Суп зі свіжих зморшків готуйте так: спочатку замочіть гриби на пару годин, потім промийте та відваріть протягом 20 хвилин. Потім обсмажте їх з цибулею на сковороді. Картопля поставте на вогонь і, коли він закипить, додайте сіль, кукурудзяну крупу і шматочки буженини. Коли картопля буде готовий, додайте в суп гриби і сметану, перемішайте, проваріть протягом 5 хвилин, додайте зелень зніміть з вогню. На стіл подавайте в теплому вигляді. Смачного!

  • Сморчки - 150 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Скибочку буженини - 3 штуки
  • Вода - 1, 5 L
  • Крем - 6 Ст. Ложок
  • Зерно зернових - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
суп зі свіжих зморшків - фото крок 1
Гриби промийте і замочіть в солоній воді на 2 годину. Потім ще раз промийте та відваріть в киплячій воді протягом 20 хвилин. Після цього поріжте їх і обсмажте з цибулею на сковороді протягом 20 хвилин. Смажені гриби посоліть і поперчіть, посипати подрібненою зеленню і залиште остигати.
суп зі свіжих зморшків - фото крок 2
Картопля поріжте, залийте водою і поставте на вогонь.
суп зі свіжих зморшків - фото крок 3
Коли картопля закипить, додайте сіль за смаком і кукурудзяну крупу.
суп зі свіжих зморшків - фото крок 4
Поріжте і додайте в суп буженину.
суп зі свіжих зморшків - фото крок 5
Коли картопля буде готовий, додайте в суп гриби і сметану, перемішайте і проваріть протягом 5 хвилин.
суп зі свіжих зморшків - фото крок 6
Додайте в каструлю зелень і відставте з вогню. Подавайте на стіл в теплому вигляді.

Схожі рецепти