Суп зі свіжих зморшків
(покроковий рецепт з фото)
Суп зі свіжих зморшків - це сезонне блюдо, його можна приготувати тільки на початку травня. Саме в цей період, коли сморчки пробиваються до світла, вони найкраще підходять для приготування супу.
Суп зі свіжих зморшків готуйте так: спочатку замочіть гриби на пару годин, потім промийте та відваріть протягом 20 хвилин. Потім обсмажте їх з цибулею на сковороді. Картопля поставте на вогонь і, коли він закипить, додайте сіль, кукурудзяну крупу і шматочки буженини. Коли картопля буде готовий, додайте в суп гриби і сметану, перемішайте, проваріть протягом 5 хвилин, додайте зелень зніміть з вогню. На стіл подавайте в теплому вигляді. Смачного!
- Сморчки - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Скибочку буженини - 3 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Крем - 6 Ст. Ложок
- Зерно зернових - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Гриби промийте і замочіть в солоній воді на 2 годину. Потім ще раз промийте та відваріть в киплячій воді протягом 20 хвилин. Після цього поріжте їх і обсмажте з цибулею на сковороді протягом 20 хвилин. Смажені гриби посоліть і поперчіть, посипати подрібненою зеленню і залиште остигати.
Картопля поріжте, залийте водою і поставте на вогонь.
Коли картопля закипить, додайте сіль за смаком і кукурудзяну крупу.
Поріжте і додайте в суп буженину.
Коли картопля буде готовий, додайте в суп гриби і сметану, перемішайте і проваріть протягом 5 хвилин.
Додайте в каструлю зелень і відставте з вогню. Подавайте на стіл в теплому вигляді.