Соус сирний
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу вам показати базовий рецепт соусу до пасти і різних страв. Дивіться, як приготувати соус сирний. Пропоную для основи взяти сир "чеддер" . Завдяки йому соус вийде насиченим і смачним.
Поки ви варите макарони, паралельно можна приготувати такий простий, але дивовижно смачний соус. Він може доповнити не тільки пасту, але і страви з курки або, наприклад, м'ясні тефтелі або котлетки. Ще один варіант: соусом можна залити запечені овочі, наприклад, капусту брокколі. Буде незрівнянно!
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 2, 5 склянки
- Чеддер - 150 грам
Підготуйте всі інгредієнти. Сир натріть на крупній тертці.
Вершкове масло розтопіть в сотейнику і додайте в нього борошно. Постійно помішуючи, грійте масу на середньому вогні, поки вона не набуде золотистого відтінку і не піде ніжний горіховий аромат. Потім влийте туди молоко декількома частинами.
Готуйте цей соус, поки він трохи не загусне. Потім всипте туди сир і дочекайтеся поки він розтане. Дуже важливо постійно помішувати соус.