Соус «Рюи»

Соус «Рюи»
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Соус "; Руй" — один з базових соусів французької кухні. Перекладається як "; іржавий ";, за колір соусу, готується на основі майонезу. У цьому рецепті я розповім, як приготувати майонез і на його основі соус.

опис приготування:

Якщо вас зацікавив класичний французький соус "; Руй ";, то приготувати його зовсім нескладно, просто дотримуйтесь покроковим рекомендаціям. Якщо хочете спростити процес, можна приготувати його на основі готового майонезу.

  • яйце— 1 грам(для майонезу)
  • лимон— 0,5 штуки(для майонезу)
  • цукор— 1 Чайна ложка(для майонезу)
  • сіль— 0,5 чайних ложки(для майонезу)
  • гірчичний— 1 Чайна ложка(для майонезу)
  • Масло рослинне— 180 мілілітрів(для майонезу)
  • Картопля— 1 штука
  • куряча печінка— 2 штуки
  • часник— 1 зубчик
  • Каєнський перець— 0,5 чайних ложки
  • шафран— 1 щіпка
Соус Підготуйте інгредієнти.

Соус Насамперед приготуйте майонез, рецептів його приготування багато, це лише один з них. У ємність для збивання влийте рослинне масло, додайте цукор, яйце, намагаючись зберегти в цілості жовток, гірчицю, вичавіть сік половинки лимона.

Соус Все добре збийте, хвилин 10. Якщо майонез буде недостатньо густим, можна додати один яєчний жовток і ще збити. Сіль краще відразу не класти, а підсолити в кінці за смаком.

Соус Заздалегідь замочіть в невеликій кількості окропу щіпку шафрану.

Соус відваріть 2 курячих печінки в підсоленій воді, перетріть її через ситечко.

Соус Відваріть одну картоплину і теж перетріть через ситечко, щоб домогтися повітряної текстури.

Соус Змішайте печінку і картопля.

Соус Вимішайте до однорідної текстури.

Соус А тепер можна приступити до приготування класичного варіанту соусу "; Руй ";. Для цього візьміть приблизно 150 грам майонезу, додайте в нього кайенскийперець, натріть на тертці зубчик часнику, влийте настій шафрану.

Соус Все добре змішайте.

Соус Додайте печінково-картопляну суміш.

Соус І ще раз добре розмішайте до однорідної консистенції.

Соус Класичний французький соус "; Руй" готовий. Його можна подавати до хлібним грінками, рибі. Дуже рекомендую спробувати! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Печінковий торт з цибулею і морквою

Печінковий торт з цибулею і морквою

Є дві варіації печінкового пирога: з тонкими і товстими млинцями. Для начинки використовують будь-які складові за смаком. Поділюся дуже смачним рецептом приготування печінкового торта! опис приготування: Одні люблять тонкі млинці, інші ж навпаки, готують їх товстими. Перед подачею торт потрібн...

читати далі
Кета в фользі

Кета в фользі

Кета в фользі — смачне блюдо. Дуже легкий рецепт приготування цієї риби, який не займе у вас багато часу. Кета виходить дуже смачною і ароматною, просто пальчики оближеш. опис приготування: Катані, приготована у фользі за цим рецептом, виходить дуже м'якою і ніжною. До вашої уваги — шалено про...

читати далі
Слойки з варенням з листкового тіста

Слойки з варенням з листкового тіста

Перед вами простий рецепт приготування швидкої випічки з готового листкового тіста. В якості начинки можна використовувати фрукти, згущене молоко, сир і т.д. Я пропоную взяти варення, вийде смачно. опис приготування: Приготувати ці слойки не складе труднощів навіть недосвідченої господині. Адж...

читати далі
Віденський шніцель

Віденський шніцель

Для всіх любителів простих і смачних м'ясних страв цей рецепт стане справжньою знахідкою. Шніцель можна подавати до столу як з соусом або овочами, так і з гарніром за смаком. Рекомендую на замітку! опис приготування: Поспішаю показати вам, як приготувати віденський шніцель. У класичному варіан...

читати далі
Мансаф

Мансаф

мансаф — блюдо східної кухні з рису, м'яса або курки. Сама родзинка блюда — цікавий соус з кефіру, сметани і приправи каррі, посипаний зверху обсмаженими золотистими горішками. опис приготування: мансаф — це блюдо йорданської кухні, яке готують на урочисті дні. В основному на весілля, релігійн...

читати далі