Рецепт Соус «Рюи» фото

Соус «Рюи»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Майонез
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соус"Руй" - один з базових соусів французької кухні. Перекладається як"іржавий" , за колір соусу, готується на основі майонезу. У цьому рецепті я розповім, як приготувати майонез і на його основі соус.

Опис приготування:

Якщо вас зацікавив класичний французький соус"Руй" , то приготувати його зовсім нескладно, просто дотримуйтесь покроковим рекомендаціям. Якщо хочете спростити процес, можна приготувати його на основі готового майонезу.

  • Яйце - 1 грам (для майонезу)
  • Лимон - 0, 5 штуки (для майонезу)
  • Цукор - 1 Чайна ложка (для майонезу)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (для майонезу)
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка (для майонезу)
  • Масло рослинне - 180 мілілітрів (для майонезу)
  • Картопля - 1 штука
  • Куряча печінка - 2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
  • Шафран - 1 щіпка
соус
Підготуйте інгредієнти.
соус
Насамперед приготуйте майонез, рецептів його приготування багато, це лише один з них. У ємність для збивання влийте рослинне масло, додайте цукор, яйце, намагаючись зберегти в цілості жовток, гірчицю, вичавіть сік половинки лимона.
соус
Все добре збийте, хвилин 10. Якщо майонез буде недостатньо густим, можна додати один яєчний жовток і ще збити. Сіль краще відразу не класти, а підсолити в кінці за смаком.
соус
Заздалегідь замочіть в невеликій кількості окропу щіпку шафрану.
соус
Відваріть 2 курячих печінки в підсоленій воді, перетріть її через ситечко.
соус
Відваріть одну картоплину і теж перетріть через ситечко, щоб домогтися повітряної текстури.
соус
Змішайте печінку і картопля.
соус
Вимішайте до однорідної текстури.
соус
А тепер можна приступити до приготування класичного варіанту соусу"Руй" . Для цього візьміть приблизно 150 грам майонезу, додайте в нього кайенскийперець, натріть на тертці зубчик часнику, влийте настій шафрану.
соус
Все добре змішайте.
соус
Додайте печінково-картопляну суміш.
соус
І ще раз добре розмішайте до однорідної консистенції.
соус
Класичний французький соус"Руй" готовий. Його можна подавати до хлібним грінками, рибі. Дуже рекомендую спробувати!

Схожі рецепти