Соус «ниок мам»
(покроковий рецепт з фото)
Наскільки добре ви знаєте в'єтнамську кухню? Я з нею зовсім не знайома, але ніколи не пізно почати. Наприклад, можна спробувати національну заправку, яка може надати стравам азіатські нотки.
Природно, що даний рецепт здивує вас своїм смаком: солодкий, гострий і кислий одночасно. Якщо вам цікаво, то вивчіть, як приготувати соус "ниок мам" або в'єтнамський рибний соус. Його також можна зустріти в тайської кухні. Він простий і швидкий. Їм заправляють салати, маку в нього смажені овочі та м'ясо, а іноді наливають в суп-локшину.
- Лимон - 2 штуки
- Перець чилі - 1, 5 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вода гаряча - 200 мілілітрів
- Рибний соус "тайський" - 170 мілілітрів
- Чилі соус - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
Часник почистіть і дрібно нарубати. Перець чилі тонко наріжте. Воду перемішайте з цукром і соусом.
Додайте в суміш сік двох лимонів, часник, соус і перець чилі. Перелийте все в банку з кришкою.