Соус Наполетана
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам класичний метод, як приготувати соус Наполетана в домашніх умовах. Цей італійський соус використовується і для піци, і для пасти. Виходить однаково смачно, спробуйте!
Рецепт приготування соусу наполетано вам обов'язково сподобається. Це ж класика, хіба може бути щось краще цього перевіреного часом рецепта? головний секрет: беріть дуже стиглі томати та виключно морську сіль (вона надає приємну гірчинку, перетворюючи томатний соус в італійське ласощі)!
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Лавровий лист - 5 штук
- Помідори - 1 кілограм
- Морська сіль - 2 щіпки
- Орегано сушений - 1 щіпка
- Базилік сушений - 1 щіпка
1. Ретельно подрібнити часник і цибулю. Лавровий лист перетираємо в порошок і змішати з сіллю.
2. Помідори викладаємо в сотейник, тушкуємо на маленькому вогні, додавши цибулю, часник і сіль з орегано і лавровим листом. Базилік у мене був свіжий, його і додала. Важливо гасити, постійно помішуючи і злегка натискаючи помідорчики в процесі.
3. Я тисну не всі помідори: парочку маленьких залишаю для прикраси. І ось, коли сік трохи загусне, я даю sous k пасту або picce. Смачного!