Рецепт Соус Наполетана фото

Соус Наполетана
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Помідор
Пісні страви, Веганські страви
На швидку руку
Соуси, Томатний соус

Розповім вам класичний метод, як приготувати соус Наполетана в домашніх умовах. Цей італійський соус використовується і для піци, і для пасти. Виходить однаково смачно, спробуйте!

Рецепт приготування соусу наполетано вам обов'язково сподобається. Це ж класика, хіба може бути щось краще цього перевіреного часом рецепта? головний секрет: беріть дуже стиглі томати та виключно морську сіль (вона надає приємну гірчинку, перетворюючи томатний соус в італійське ласощі)!

  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Помідори - 1 кілограм
  • Морська сіль - 2 щіпки
  • Орегано сушений - 1 щіпка
  • Базилік сушений - 1 щіпка
соус Наполетана - фото крок 1
1. Ретельно подрібнити часник і цибулю. Лавровий лист перетираємо в порошок і змішати з сіллю.
соус Наполетана - фото крок 2
2. Помідори викладаємо в сотейник, тушкуємо на маленькому вогні, додавши цибулю, часник і сіль з орегано і лавровим листом. Базилік у мене був свіжий, його і додала. Важливо гасити, постійно помішуючи і злегка натискаючи помідорчики в процесі.
соус Наполетана - фото крок 3
3. Я тисну не всі помідори: парочку маленьких залишаю для прикраси. І ось, коли сік трохи загусне, я даю sous k пасту або picce. Смачного!

Схожі рецепти