Соус до риби
(покроковий рецепт з фото)
Деякі види рибки після смаження залишаються трохи сухуватими. Саме тому корисно знати, як приготувати соус до риби, а ще краще - кілька видів соусів. Цей готується на основі вина.
Найчастіше я подаю саме цей соус до білої смаженої риби в клярі. Мені здається, що для червоної риби більше підходять соуси на основі вершків. Хоча ви, звичайно, вільні пробувати різні варіації.
Якщо хочете, можете також спробувати додати в соус мед.
- Вино біле сухе - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 110 грам
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 2-3 штук
- Кріп - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Подрібніть цибулю і обсмажте його на невеликій кількості рослинного масла близько 12-15 хвилин.
Додайте вино.
Через 15 хвилин почніть потроху додавати вершкове масло. Коли масло додано, зніміть з вогню.
Додайте каперси, подрібнений кріп, сіль і перець за смаком.
Гарненько перемішайте соус - і все готово, можна подавати його до рибку.