Соус до м'яса з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Ягідні соуси - ідеальне доповнення до м'ясних страв і птиці. Приголомшливо пікантні кисленькі і солодкуваті нотки підкреслюють смак м'яса і роблять його неймовірно апетитним. Рекомендую на замітку!
Хочу розповісти, як приготувати соус до м'яса з чорної смородини на основі бульйону. Ви можете використовувати як курячий, так і яловичий, наприклад. Тільки він не повинен бути занадто жирним. Якщо бульйону під рукою не виявилося, сміливо беріть близько 100 мілілітрів води. Соус буде менш насиченим, але тим не менш смачним. Також ви завжди можете експериментувати зі спеціями і сушеними травами, однак не варто додавати занадто багато, щоб не перебивати смак ягід.
- Чорна смородина - 1 Склянка
- Чебрець - 1 щіпка
- Яблучний оцет - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Бульйон - 1 Склянка
1. Насамперед візьміть смородину, відокремте акуратно ягідки, вимийте і висушіть. Паралельно в невеликий сотейник налийте бульйон, поставте на вогонь.
2. Коли бульйон увариться приблизно в половину, додайте ягоди. Всипте дрібку кмину для аромату.
3. Додайте яблучний оцет і мед. При необхідності посоліть за смаком. Залиште нудитися соус на середньому вогні на 7-10 хвилин. За цей час ягоди стануть м'якими і пустять досить соку.
4. У самому кінці, коли соус майже готовий, додайте вершкове масло. Акуратно перемішайте, щоб воно повністю розтопилося. При бажанні соус можна подрібнити занурювальним блендером до однорідності, але краще, коли відчуваються ягідки.