Соус для салату з йогурту
(покроковий рецепт з фото)
Крім складових продуктів, смак салату залежить від заправки. Найчастіше використовують майонез, рослинна олія (оливкова, соняшникова та ін.). Спробуйте, як приготувати соус для салату з йогурту.
Такий соус низькокалорійний і легкий. Молочна кислота в складі йогурту сприяє швидкому засвоєнню і допомагає їжі краще перетравлюватися. Заправка з йогурту підходить для м'ясних, рибних і овочевих салатів. Готову страву можна подавати до різних гарнірів. Готується він дуже швидко і просто.
- Йогурт несолодкий - 250 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Гострий червоний перець - 0, 25 чайних ложки
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка, Braai, м'ята)
- Сіль - За смаком
1. У миску наливаємо йогурт, до нього додаємо гострий червоний мелений перець (можна використовувати і чорний), часник чистимо і видавлюємо через прес або подрібнюємо на дрібній тертці.
2. Моєму зелень, витираємо паперовим рушником і відокремлюємо листочки від гілочок, нарізаємо їх дрібно і додаємо до йогурту.
3. Готовий соус ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник, зберігаємо не більше 24 годин або заправляємо салат відразу. Смачного!