Соус з йогурту і огірків
(покроковий рецепт з фото)
Соус з йогурту і огірків - це соус, ідеально підходить для заправки салатів, а також для подачі до страв, приготованим на грилі або мангалі. Свіжий і легкий, він відмінно поєднується з м'ясом.
У нашій родині соус з йогурту і огірків - це традиційний соус для страв, які ми готуємо на мангалі або грилі. Смажене м'ясо і смажені овочі з цим соусом поєднуються просто чарівно. Знаю, що дуже схожий соус є в грецькій кухні і називається він дзадзики (або цацики - транскрипції різняться), однак цей соус з йогурту і огірків - схожий, але дещо інший.
- Огірок англійська - 1 штука
- Йогурт - 1 Склянка
- Сіль, перець - - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1/2 штуки
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
З огірка знімаємо шкірку.
Нарізаємо огірок дрібними кубиками.
Складаємо огірки в мисочку, посипаємо сіллю. Ми залишаємо на 10 хвилин. За цей час огірки під впливом солі випустять зайву рідину, яку потрібно буде злити.
Насіння кмину подрібнюємо в ступці.
У маленьку миску кладемо йогурт і кмин.
Туди ж - трошки тертої лимонної цедри і лимонного соку.
Туди ж видавлюємо часник.
Нарешті, додаємо в миску кайенскийперець і оливкове масло.
Перемішуємо.
Перемішати потрібно дуже ретельно. Щоб всі інгредієнти змішалися рівномірно.
Додаємо огірки.
Перемішуємо - і соус готовий!