Рецепт Соус з йогурту фото

Соус з йогурту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Зелень , М'ята
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл , На сніданок
Соуси
Кількість порцій: 3
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Це універсальний, легкий для готування (і для організму) рецепт, як приготувати соус з йогурту. Він відмінно доповнить і підкреслить смак страв з м'яса (птиці, яловичини, свинини) або риби.

Опис приготування:

Приготувати такий соус не важко. Рекомендую зробити його заздалегідь (наприклад, ввечері або навіть за 1 день до подачі), тоді смак буде більш насиченим і повним. Листя м'яти можна замінити свіжою кінзою або базиліком, а лимонну цедру замініть лимонним соком.

  • Йогурт - 170 мілілітрів (без добавок)
  • М'ята - 20 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
  • Лимонна цедра - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
соус з йогурту - фото крок 1
1. Листя м'яти обриваю і мою, потім витираю серветками і дрібно нарізаю.
соус з йогурту - фото крок 2
2. Готую соус прямо в баночці з йогуртом, можна і перекласти в миску або соусник. До йогурту додаю подрібнену м'яту.
соус з йогурту - фото крок 3
3. Зубчики часнику чищу і дрібно нарізаю, саме нарізаю, а не відвалів через прес.
соус з йогурту - фото крок 4
4. Додаю подрібнений часник до йогурту і м'яті, гарненько перемішую інгредієнти.
соус з йогурту - фото крок 5
5. Додаю до смаку трохи солі (близько ½ чайної ложки без гірки).
соус з йогурту - фото крок 6
6. Вливаю столову ложку оливкової олії першого віджиму. Якщо такого немає, тоді додаю соняшникова.
соус з йогурту - фото крок 7
7. Всипаю дрібку чорного меленого перцю.
соус з йогурту - фото крок 8
8. Щоб смак був більш освіжаючим і цікавим, додаю маленьку дрібку лимонної цедри.
соус з йогурту - фото крок 9
9. Ретельно перемішую всі продукти, накриваю кришкою, відправляю в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Смачного!

Схожі рецепти