Соус з йогурту
(покроковий рецепт з фото)
Це універсальний, легкий для готування (і для організму) рецепт, як приготувати соус з йогурту. Він відмінно доповнить і підкреслить смак страв з м'яса (птиці, яловичини, свинини) або риби.
Приготувати такий соус не важко. Рекомендую зробити його заздалегідь (наприклад, ввечері або навіть за 1 день до подачі), тоді смак буде більш насиченим і повним. Листя м'яти можна замінити свіжою кінзою або базиліком, а лимонну цедру замініть лимонним соком.
- Йогурт - 170 мілілітрів (без добавок)
- М'ята - 20 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Лимонна цедра - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Листя м'яти обриваю і мою, потім витираю серветками і дрібно нарізаю.
2. Готую соус прямо в баночці з йогуртом, можна і перекласти в миску або соусник. До йогурту додаю подрібнену м'яту.
3. Зубчики часнику чищу і дрібно нарізаю, саме нарізаю, а не відвалів через прес.
4. Додаю подрібнений часник до йогурту і м'яті, гарненько перемішую інгредієнти.
5. Додаю до смаку трохи солі (близько ½ чайної ложки без гірки).
6. Вливаю столову ложку оливкової олії першого віджиму. Якщо такого немає, тоді додаю соняшникова.
7. Всипаю дрібку чорного меленого перцю.
8. Щоб смак був більш освіжаючим і цікавим, додаю маленьку дрібку лимонної цедри.
9. Ретельно перемішую всі продукти, накриваю кришкою, відправляю в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Смачного!