Рецепт Соус з йогурту фото

Соус з йогурту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Зелень, М'ята
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, На сніданок
Соуси

Це універсальний, легкий для готування (і для організму) рецепт, як приготувати соус з йогурту. Він відмінно доповнить і підкреслить смак страв з м'яса (птиці, яловичини, свинини) або риби.

Приготувати такий соус не важко. Рекомендую зробити його заздалегідь (наприклад, ввечері або навіть за 1 день до подачі), тоді смак буде більш насиченим і повним. Листя м'яти можна замінити свіжою кінзою або базиліком, а лимонну цедру замініть лимонним соком.

  • Йогурт - 170 мілілітрів (без добавок)
  • М'ята - 20 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
  • Лимонна цедра - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
соус з йогурту - фото крок 1
1. Листя м'яти обриваю і мою, потім витираю серветками і дрібно нарізаю.
соус з йогурту - фото крок 2
2. Готую соус прямо в баночці з йогуртом, можна і перекласти в миску або соусник. До йогурту додаю подрібнену м'яту.
соус з йогурту - фото крок 3
3. Зубчики часнику чищу і дрібно нарізаю, саме нарізаю, а не відвалів через прес.
соус з йогурту - фото крок 4
4. Додаю подрібнений часник до йогурту і м'яті, гарненько перемішую інгредієнти.
соус з йогурту - фото крок 5
5. Додаю до смаку трохи солі (близько ½ чайної ложки без гірки).
соус з йогурту - фото крок 6
6. Вливаю столову ложку оливкової олії першого віджиму. Якщо такого немає, тоді додаю соняшникова.
соус з йогурту - фото крок 7
7. Всипаю дрібку чорного меленого перцю.
соус з йогурту - фото крок 8
8. Щоб смак був більш освіжаючим і цікавим, додаю маленьку дрібку лимонної цедри.
соус з йогурту - фото крок 9
9. Ретельно перемішую всі продукти, накриваю кришкою, відправляю в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Смачного!

Схожі рецепти