Соус «бальзамик»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати соус "бальзамік" в домашніх умовах. Це прекрасний кислуватий соус, дуже вишуканий і витончений. Він підійде для салатів або запеченого м'яса. Смачно і дуже незвично!
Звичайно, цей простий рецепт соусу "бальзамік" далекий від класичного: в оригіналі оцет не додають, а сам соус сбраживается згодом. Але в сучасному світі чекати так довго не у всіх виходить, тому краще робити саме так, адже це ніскілечки не впливає на смак!
- Вино червоне сухе - 750 мілілітрів
- Оцет бальзамічний - 750 мілілітрів
- Мед - 1 Склянка
- Перець горошком - 10 штук(10 горошин)
- Розмарин сушений - 1 Ст. Ложка
1. Підготуємо інгредієнти. Меду у мене не було, я замінила його цукром. Вино і оцет мають бути кімнатної температури. Вино попередньо відкрийте: нехай подихає хоча б півгодини.
2. Далі всі інгредієнти змішати між собою прямо в сотейнику і поставимо на маленький вогонь. Постійно помішуйте, поки соус дійде до кипіння, цукор або мед уже повинні повністю розчинитися.
3. Коли соус закипів, дайте йому трохи охолонути і загуснути. Далі переливаємо його в чисту ємність для зберігання. Готово!