Рецепт Соус «бальзамик» фото

Соус «бальзамик»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Мед
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Соуси , До м'яса , До салату
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

Розповім, як приготувати соус"Бальзамік" в домашніх умовах. Це прекрасний кислуватий соус, дуже вишуканий і витончений. Він підійде для салатів або запеченого м'яса. Смачно і дуже незвично!

Опис приготування:

Звичайно, цей простий рецепт соусу"Бальзамік" далекий від класичного: в оригіналі оцет не додають, а сам соус сбраживается згодом. Але в сучасному світі чекати так довго не у всіх виходить, тому краще робити саме так, адже це ніскілечки не впливає на смак!

  • Вино червоне сухе - 750 мілілітрів
  • Оцет бальзамічний - 750 мілілітрів
  • Мед - 1 Склянка
  • Перець горошком - 10 штук(10 горошин)
  • Розмарин сушений - 1 Ст. Ложка
соус
1. Підготуємо інгредієнти. Меду у мене не було, я замінила його цукром. Вино і оцет мають бути кімнатної температури. Вино попередньо відкрийте: нехай подихає хоча б півгодини.
соус
2. Далі всі інгредієнти змішати між собою прямо в сотейнику і поставимо на маленький вогонь. Постійно помішуйте, поки соус дійде до кипіння, цукор або мед уже повинні повністю розчинитися.
соус
3. Коли соус закипів, дайте йому трохи охолонути і загуснути. Далі переливаємо його в чисту ємність для зберігання. Готово!

Схожі рецепти