Сорпа по-казахському
(покроковий рецепт з фото)
Суп (şurpa) - це національне казахське страву з баранини, яке стане прикрасою будь-якого столу. Пропоную вам рецепт сорпа по-казахському, який ви можете приготувати на обід.
Щоб приготувати сорпа по-казахському, потрібно, в першу чергу, відварити м'ясо з спеціями. У бульйоні варимо соковито, нарізаємо інші інгредієнти і позбавляємося від кісток. Коли соковито будуть готові, додаємо їх до м'яса, додаємо овочі та зелень і насолоджуємося стравою.
- Баранина - 1 кілограм (ребра, гомілку за смаком)
- Soçni для Finger - 1 штука
- Цибуля - 3 штуки(1 бульйон, 2 порізи холодні)
- Помідор - 1 штука
- Лаврвий лист - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
Моєму баранину в холодній воді. Опускаємо в каструлю, заливаємо водою.
Додаємо перець-горошок і лавровий лист, доводимо до кипіння.
Знімаємо пінку, накриваємо каструлю кришкою і варимо ще протягом двох годин.
Готовність перевіряємо ложкою. М'ясо можна вважати готовим, якщо воно починає відшаровуватися від кісток.
Додаємо в каструлю цілком цибулю і помідор.
Витягуємо всі з каструлі, проціджуємо бульйон через сито і заливаємо його назад в каструлю.
Опускаємо в каструлю соковито.
Знімаємо м'ясо з кісток, нарізаємо на невеликі шматочки.
Нарізаємо цибулину і зелень. Різати краще дрібно.
У тарілку з м'ясом закидаємо готові соковито, заливаємо бульйону і додаємо зелень з цибулею. Все перемішуємо і подаємо до столу.