Рецепт Каурдак по-казахському фото

Каурдак по-казахському
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Яловичина , Печінка , Цибуля , Сало , Серце
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Курдаков - гаряче блюдо, по суті своїй піджарка з баранячих субпродуктів. Традиційно його готували під час забою худоби. Воно може бути або першим, або другим, все залежить від вашого бажання. Пробуйте!

Опис приготування:

Традиційно це блюдо готують під час забою худоби, щоб швидко і ситно нагодувати працівників. У деяких районах його готують тільки з м'яса, в деяких - тільки з субпродуктів. Я пропоную вам варіант змішаний: до складу страви входить і м'ясо, і субпродукти. Готуємо страва з яловичини або баранини. Воно виходить досить жирним, тому раджу одразу після трапези подати до столу гарячий чай

Дивіться, як приготувати каурдак по-казахському.

  • Серце - 300 грам
  • Печінка - 200 грам
  • Яловичина - 200 грам (або баранина)
  • Картопля - 500-600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сало курдючное - 200-250 грам
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
каурдак по-казахському - фото крок 1
Курдючне сало нарізаємо на кубики і відправляємо в казан або глибоку сковороду витоплюється.
каурдак по-казахському - фото крок 2
М'ясо, серце і печінку нарізаємо соломкою або невеликими шматочками.
каурдак по-казахському - фото крок 3
Очистимо цибулю і наріжемо півкільцями.
каурдак по-казахському - фото крок 4
Прибираємо шкварки від курдючного сала і закладаємо в казан шматочки м'яса і серця, додаємо цибулю і смажимо на середньому вогні хвилин 20. Не забуваємо періодично перемішувати. Потім додамо шматочки печінки і обсмажити ще хвилин 5.
каурдак по-казахському - фото крок 5
Чистка kartoshku, помиємо і наріжемо невеликими шматочками або кубиками.
каурдак по-казахському - фото крок 6
Відправляємо картопля в казан і доливаємо води або бульйону. Кількість води залежить від вас: якнайменше, якомога більше. Я додала приблизно 250 мл.
каурдак по-казахському - фото крок 7
Додаємо сіль, чорний перець. Можна додати парочку зубчиків часнику, зелень, лавровий лист. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько 30 хвилин.

Схожі рецепти