Каурдак по-казахському
(покроковий рецепт з фото)
Курдаков - гаряче блюдо, по суті своїй піджарка з баранячих субпродуктів. Традиційно його готували під час забою худоби. Воно може бути або першим, або другим, все залежить від вашого бажання. Пробуйте!
Традиційно це блюдо готують під час забою худоби, щоб швидко і ситно нагодувати працівників. У деяких районах його готують тільки з м'яса, в деяких - тільки з субпродуктів. Я пропоную вам варіант змішаний: до складу страви входить і м'ясо, і субпродукти. Готуємо страва з яловичини або баранини. Воно виходить досить жирним, тому раджу одразу після трапези подати до столу гарячий чай
Дивіться, як приготувати каурдак по-казахському.
- Серце - 300 грам
- Печінка - 200 грам
- Яловичина - 200 грам (або баранина)
- Картопля - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сало курдючное - 200-250 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Курдючне сало нарізаємо на кубики і відправляємо в казан або глибоку сковороду витоплюється.
М'ясо, серце і печінку нарізаємо соломкою або невеликими шматочками.
Очистимо цибулю і наріжемо півкільцями.
Прибираємо шкварки від курдючного сала і закладаємо в казан шматочки м'яса і серця, додаємо цибулю і смажимо на середньому вогні хвилин 20. Не забуваємо періодично перемішувати. Потім додамо шматочки печінки і обсмажити ще хвилин 5.
Чистка kartoshku, помиємо і наріжемо невеликими шматочками або кубиками.
Відправляємо картопля в казан і доливаємо води або бульйону. Кількість води залежить від вас: якнайменше, якомога більше. Я додала приблизно 250 мл.
Додаємо сіль, чорний перець. Можна додати парочку зубчиків часнику, зелень, лавровий лист. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько 30 хвилин.