Каурдак по-казахському
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Курдаков - гаряче блюдо, по суті своїй піджарка з баранячих субпродуктів. Традиційно його готували під час забою худоби. Воно може бути або першим, або другим, все залежить від вашого бажання. Пробуйте!
Опис приготування:
Традиційно це блюдо готують під час забою худоби, щоб швидко і ситно нагодувати працівників. У деяких районах його готують тільки з м'яса, в деяких - тільки з субпродуктів. Я пропоную вам варіант змішаний: до складу страви входить і м'ясо, і субпродукти. Готуємо страва з яловичини або баранини. Воно виходить досить жирним, тому раджу одразу після трапези подати до столу гарячий чай
Дивіться, як приготувати каурдак по-казахському.
- Серце - 300 грам
- Печінка - 200 грам
- Яловичина - 200 грам (або баранина)
- Картопля - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сало курдючное - 200-250 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Курдючне сало нарізаємо на кубики і відправляємо в казан або глибоку сковороду витоплюється.
М'ясо, серце і печінку нарізаємо соломкою або невеликими шматочками.
Очистимо цибулю і наріжемо півкільцями.
Прибираємо шкварки від курдючного сала і закладаємо в казан шматочки м'яса і серця, додаємо цибулю і смажимо на середньому вогні хвилин 20. Не забуваємо періодично перемішувати. Потім додамо шматочки печінки і обсмажити ще хвилин 5.
Чистка kartoshku, помиємо і наріжемо невеликими шматочками або кубиками.
Відправляємо картопля в казан і доливаємо води або бульйону. Кількість води залежить від вас: якнайменше, якомога більше. Я додала приблизно 250 мл.
Додаємо сіль, чорний перець. Можна додати парочку зубчиків часнику, зелень, лавровий лист. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні близько 30 хвилин.