Сорпа з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Справжня сорпа готується тільки з баранини. Це одне з найбільш соковитих і смачних страв казахської кухні, так що рецепт приготування сорпа з баранини явно стане в нагоді.
Цей рецепт приготування сорпа з баранини знадобиться вам, якщо ви збираєтеся у великій компанії друзів на природу. Рецепт непростий, але по витікання декількох годин готування, ви зрозумієте, що час, витрачений на підготовку, пройшло з користю.
- Баранина - 5 кілограм (самі м'ясисті шматки - ребра, гомілка, інше)
- Ріпчаста цибуля - 3 кілограма
- Морква - 1 кілограм
- Свіжі помідори - 2 кілограма
- Солодкий перець - 1 кілограм
- Картопля - 4 кілограма
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Оцет для маринаду - За смаком
- Вода - 15 літрів
- Цукор - За смаком
- Курдючний жир - 300 грам
Розтоплюємо курдючний жир в казані.
Ретельно промиваємо баранину. Нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо все в казані протягом 15-20 хвилин. Кладемо в казан лук і морква і смажимо до готовності.
Додаємо в казан м'ясо. Зменшуємо вогонь. Додаємо нарізані помідори і солодкий перець. Тим часом готуємо маринад - кілограм порізаного півкільцями цибулі маринуємо в оцті і воді в співвідношенні 1 до 1 з сіллю і цукром.
Заливаємо 15 літрів води в казан, варимо протягом 2-2, 5 годин. Після додаємо картоплю, лавровий цибулю, перець. Варимо ще хвилин 20.
Шурпа готова.