Рецепт Сорпа з баранини фото

Сорпа з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
М'ясо, Баранина
Низькокалорійні
На обід, На природу, На святковий стіл
Гарячі страви

Справжня сорпа готується тільки з баранини. Це одне з найбільш соковитих і смачних страв казахської кухні, так що рецепт приготування сорпа з баранини явно стане в нагоді.

Цей рецепт приготування сорпа з баранини знадобиться вам, якщо ви збираєтеся у великій компанії друзів на природу. Рецепт непростий, але по витікання декількох годин готування, ви зрозумієте, що час, витрачений на підготовку, пройшло з користю.

  • Баранина - 5 кілограм (самі м'ясисті шматки - ребра, гомілка, інше)
  • Ріпчаста цибуля - 3 кілограма
  • Морква - 1 кілограм
  • Свіжі помідори - 2 кілограма
  • Солодкий перець - 1 кілограм
  • Картопля - 4 кілограма
  • Лавровий лист - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Оцет для маринаду - За смаком
  • Вода - 15 літрів
  • Цукор - За смаком
  • Курдючний жир - 300 грам
сорпа з баранини - фото крок 1
Розтоплюємо курдючний жир в казані.
сорпа з баранини - фото крок 2
Ретельно промиваємо баранину. Нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо все в казані протягом 15-20 хвилин. Кладемо в казан лук і морква і смажимо до готовності.
сорпа з баранини - фото крок 3
Додаємо в казан м'ясо. Зменшуємо вогонь. Додаємо нарізані помідори і солодкий перець. Тим часом готуємо маринад - кілограм порізаного півкільцями цибулі маринуємо в оцті і воді в співвідношенні 1 до 1 з сіллю і цукром.
сорпа з баранини - фото крок 4
Заливаємо 15 літрів води в казан, варимо протягом 2-2, 5 годин. Після додаємо картоплю, лавровий цибулю, перець. Варимо ще хвилин 20.
сорпа з баранини - фото крок 5
Шурпа готова.

Схожі рецепти