Сом в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Сом в клярі я їла на дачі на березі озера. Господар-рибалка порадував нас своїм уловом і сам же приготував сома. Так що - це чисто чоловічий рецепт, який заслуговує на нашу увагу! Спробуйте!
Сом в клярі можна і не запікати в духовці. Це добре робити для апетитною скоринки, та й сама риба стає більш ніжною. Головна уязик хрусткої скоринки - використовуйте охолоджений кляр і гаряче, добре розігріту олію. Отже, рецепт сома в клярі - до вашої уваги!
- Сом - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 12 склянок
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Масло для смаження - 40-60 мілілітрів
Сома почистити і звільнити від кісток.
Порізати рибу на порційні шматки.
З яєць, борошна, молока і солі приготувати кляр. Шматочки риби вмочити і обсмажити з двох боків на олії.
Рибу укласти на деко, змастити майонезом і поставити в духовку на 10 хвилин запікатися.
Сом в клярі готовий. Смачного!