Рецепт Солянка зі свіжої капусти з картоплею фото

Солянка зі свіжої капусти з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Картопля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже популярна страва, яке готують повсюдно. Воно дуже ситне, адже найчастіше готується з м'ясом, його легко зробити з мінімуму продуктів. Напевно, саме тому воно і подобається чоловікам.

Опис приготування:

Ситне і смачне блюдо з капусти і картоплі готують у багатьох країнах світу. Ми не виняток. Солянку готують і пісну, і з м'ясом, з копченостями, і з ковбасою - варіантів море. Пропоную і свій варіант цієї страви. Досить простий, без вишукувань, але страва смачна, ситне і мені подобається. Може, сподобається і вам. Тому я розповідаю, як приготувати солянку зі свіжої капусти з картоплею, а ви готуйте, пробуйте - і потім або приймайте мій варіант, або відкидайте. Приємного вам апетиту!

  • Капуста свіжа - 1 кілограм
  • Картопля - 8-10 штук
  • Свинина - 400-500 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Лавровий лист - 1-2 штук
солянка зі свіжої капусти з картоплею - фото крок 1
М'якоть свинини нарізаємо на невеликі шматочки. Нагріваємо сковороду, nalivaem 2 ложки рослинної олії і обсмажуємо м'ясо хвилин 15-20.
солянка зі свіжої капусти з картоплею - фото крок 2
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо кубиками. Додаємо овочі до м'яса, обсмажуємо хвилин 8-10. Потім додаємо томатну пасту.
солянка зі свіжої капусти з картоплею - фото крок 3
Чистим картошку, нарізаємо її шматочками. Не мельчим, інакше картопля розвариться. Помішуючи, обсмажуємо м'ясо з картоплею хвилин 10.
солянка зі свіжої капусти з картоплею - фото крок 4
Поки обсмажувалося м'ясо, а потім м'ясо з картоплею, ми нашаткувати капусту, що?
солянка зі свіжої капусти з картоплею - фото крок 5
Викладаємо підготовлену капусту на другу сковороду, додаємо пару ложок рослинного масла. Обсмажуємо капусту, не накриваючи її кришкою. Не забуваємо перемішувати.
солянка зі свіжої капусти з картоплею - фото крок 6
Додаємо обсмажену капусту до м'яса з картоплею. Солимо, додаємо мелений перець і перемішуємо.
солянка зі свіжої капусти з картоплею - фото крок 7
Доливаємо гарячу воду до потрібної консистенції, блюдо може бути і густим супом, і як другу. Закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 20-30 до готовності м'яса і картоплі. Майже в кінці готування додамо лавровий лист, спробуємо блюдо на сіль. Якщо мало - додати сіль.

Схожі рецепти