Солянка зі свіжої капусти з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярна страва, яке готують повсюдно. Воно дуже ситне, адже найчастіше готується з м'ясом, його легко зробити з мінімуму продуктів. Напевно, саме тому воно і подобається чоловікам.
Ситне і смачне блюдо з капусти і картоплі готують у багатьох країнах світу. Ми не виняток. Солянку готують і пісну, і з м'ясом, з копченостями, і з ковбасою - варіантів море. Пропоную і свій варіант цієї страви. Досить простий, без вишукувань, але страва смачна, ситне і мені подобається. Може, сподобається і вам. Тому я розповідаю, як приготувати солянку зі свіжої капусти з картоплею, а ви готуйте, пробуйте - і потім або приймайте мій варіант, або відкидайте. Приємного вам апетиту!
- Капуста свіжа - 1 кілограм
- Картопля - 8-10 штук
- Свинина - 400-500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 штук
М'якоть свинини нарізаємо на невеликі шматочки. Нагріваємо сковороду, nalivaem 2 ложки рослинної олії і обсмажуємо м'ясо хвилин 15-20.
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо кубиками. Додаємо овочі до м'яса, обсмажуємо хвилин 8-10. Потім додаємо томатну пасту.
Чистим картошку, нарізаємо її шматочками. Не мельчим, інакше картопля розвариться. Помішуючи, обсмажуємо м'ясо з картоплею хвилин 10.
Поки обсмажувалося м'ясо, а потім м'ясо з картоплею, ми нашаткувати капусту, що?
Викладаємо підготовлену капусту на другу сковороду, додаємо пару ложок рослинного масла. Обсмажуємо капусту, не накриваючи її кришкою. Не забуваємо перемішувати.
Додаємо обсмажену капусту до м'яса з картоплею. Солимо, додаємо мелений перець і перемішуємо.
Доливаємо гарячу воду до потрібної консистенції, блюдо може бути і густим супом, і як другу. Закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 20-30 до готовності м'яса і картоплі. Майже в кінці готування додамо лавровий лист, спробуємо блюдо на сіль. Якщо мало - додати сіль.