Солянка зі свіжої капусти
(покроковий рецепт з фото)
Солянка - ситне перша страва, приготоване на декількох бульйонах. Чи зобов'язане своїм походженням російської кухні. Капуста надає солянці густоту і неповторний смак, що робить солянку блюдом другим.
Солянка з капустою - унікальний спосіб поєднати приємне з корисним. Всі кроки приготування дуже прості і зрозумілі кожному, так що приготувати солянку з капустою буде нескладно. Капуста, яка є головною складовою цієї страви, містить неймовірну кількість корисних речовин і мікроелементів. Тому не можна собі відмовляти в задоволенні приготувати солянку, нагородивши свій організм вітамінами і хорошим настроєм!
- Свинина - 400 грам
- Капуста - 650 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Солоні огірки - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Часник - 1 штука
- Вода або бульйон - 200 мілілітрів
- Рослинна олія для смаження - - За смаком
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
У будь-якій глибокій посуді, наприклад, Казань або utyatnitse, необхідно обсмажити на повільному вогні нарізані цибулю і моркву.
Тепер додамо до цибулі і моркві нарізані шматочки свинини. Сіль і перець за смаком.
Додаємо томатну пасту і дрібно нарубані огірки.
Потім додається головний інгредієнт страви - нашаткована біла капуста. Все обсмажується разом на середньому вогні. Не забуваємо помішувати.
Після того, як капуста гарненько прожариться, кладемо лавровий лист, наливаємо воду або бульйон. Якщо потрібно довести до смаку - солимо. Потім накриваємо кришкою, вогонь робимо тихіше і ще на півгодини залишаємо гаситися до повного приготування капусти. Не забуваємо заважати.
У самому кінці, для аромату і пікантності, щедро посипаємо блюдо рубаним часником.
Ще трохи згасимо, приблизно 5 хвилин. Вимикаємо і даємо страві настоятися.
Все готово! Смачного.