Солянка з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант заготовки, яка легко може стати як закускою, так і основною стравою взимку. Представляю вам досить простий рецепт солянки з баклажанами, капустою і квасолею.
Щоб вийшла апетитна, ситна і смачна солянка з баклажанами в домашніх умовах, потрібно зовсім небагато зусиль і часу.
1. Для початку вимийте, очистіть і наріжте гриби. Використовувати можна абсолютно будь-які, які є у вас під рукою. Залийте їх холодною водою і відправте варитися приблизно на 15 хвилин.
2. Паралельно можна зайнятися овочами. З капусти зніміть верхні листки, дрібно наріжте.
3. Моркву очистіть і натріть на середній терці. Відваріть до напівготовності квасолю.
4. Очищену цибулю наріжте півкільцями.
5. Баклажани вимийте, обсушити і подрібніть.
6. У велику каструлю або таз складіть всі овочі. Додайте рослинне масло, надішліть на вогонь.
7. Викладіть зверху томатний соус (якщо використовуєте пасту, тоді розведіть її попередньо з водою) і квасоля.
8. Після закипання додайте за смаком сіль і при бажанні перець і цукор.
9. На повільному вогні млоїте овочі близько 45 хвилин.
10. Гриби відкиньте на друшляк і перекладіть до овочів. Гасіть ще приблизно 15-20 хвилин.
11. В кінці додайте оцет, перемішайте. Через 5 хвилин можна розкладати готову солянку з баклажанами по стерилізованим баночках.
12. Засукайте і укутайте теплою ковдрою, поставивши догори дном.
13. Ось і весь нескладний варіант, як зробити солянку з баклажанами. При бажанні грибочки можна зовсім не використовувати.
Смачного!
- Капуста - 3 кілограма
- Гриби - 2 кілограма
- Морква - 1 кілограм
- Баклажани - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Томатний соус - 500 грам (або пару кілограмів помідорів)
- Рослинна олія - 300 мілілітрів
- Оцет - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Квасоля - 500 грам
1. Для початку вимийте, очистіть і наріжте гриби. Використовувати можна абсолютно будь-які, які є у вас під рукою. Залийте їх холодною водою і відправте варитися приблизно на 15 хвилин.
2. Паралельно можна зайнятися овочами. З капусти зніміть верхні листки, дрібно наріжте.
3. Моркву очистіть і натріть на середній терці. Відваріть до напівготовності квасолю.
4. Очищену цибулю наріжте півкільцями.
5. Баклажани вимийте, обсушити і подрібніть.
6. У велику каструлю або таз складіть всі овочі. Додайте рослинне масло, надішліть на вогонь.
7. Викладіть зверху томатний соус (якщо використовуєте пасту, тоді розведіть її попередньо з водою) і квасоля.
8. Після закипання додайте за смаком сіль і при бажанні перець і цукор.
9. На повільному вогні млоїте овочі близько 45 хвилин.
10. Гриби відкиньте на друшляк і перекладіть до овочів. Гасіть ще приблизно 15-20 хвилин.
11. В кінці додайте оцет, перемішайте. Через 5 хвилин можна розкладати готову солянку з баклажанами по стерилізованим баночках.
12. Засукайте і укутайте теплою ковдрою, поставивши догори дном.
13. Ось і весь нескладний варіант, як зробити солянку з баклажанами. При бажанні грибочки можна зовсім не використовувати.
Смачного!