Рецепт Солянка з баклажанами фото

Солянка з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Бобові, Квасоля, Баклажан, Гриби
Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки

Відмінний варіант заготовки, яка легко може стати як закускою, так і основною стравою взимку. Представляю вам досить простий рецепт солянки з баклажанами, капустою і квасолею.

Щоб вийшла апетитна, ситна і смачна солянка з баклажанами в домашніх умовах, потрібно зовсім небагато зусиль і часу.

1. Для початку вимийте, очистіть і наріжте гриби. Використовувати можна абсолютно будь-які, які є у вас під рукою. Залийте їх холодною водою і відправте варитися приблизно на 15 хвилин.

2. Паралельно можна зайнятися овочами. З капусти зніміть верхні листки, дрібно наріжте.

3. Моркву очистіть і натріть на середній терці. Відваріть до напівготовності квасолю.

4. Очищену цибулю наріжте півкільцями.

5. Баклажани вимийте, обсушити і подрібніть.

6. У велику каструлю або таз складіть всі овочі. Додайте рослинне масло, надішліть на вогонь.

7. Викладіть зверху томатний соус (якщо використовуєте пасту, тоді розведіть її попередньо з водою) і квасоля.

8. Після закипання додайте за смаком сіль і при бажанні перець і цукор.

9. На повільному вогні млоїте овочі близько 45 хвилин.

10. Гриби відкиньте на друшляк і перекладіть до овочів. Гасіть ще приблизно 15-20 хвилин.

11. В кінці додайте оцет, перемішайте. Через 5 хвилин можна розкладати готову солянку з баклажанами по стерилізованим баночках.

12. Засукайте і укутайте теплою ковдрою, поставивши догори дном.

13. Ось і весь нескладний варіант, як зробити солянку з баклажанами. При бажанні грибочки можна зовсім не використовувати.

Смачного!

  • Капуста - 3 кілограма
  • Гриби - 2 кілограма
  • Морква - 1 кілограм
  • Баклажани - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Томатний соус - 500 грам (або пару кілограмів помідорів)
  • Рослинна олія - 300 мілілітрів
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Квасоля - 500 грам
Щоб вийшла апетитна, ситна і смачна солянка з баклажанами в домашніх умовах, потрібно зовсім небагато зусиль і часу.

1. Для початку вимийте, очистіть і наріжте гриби. Використовувати можна абсолютно будь-які, які є у вас під рукою. Залийте їх холодною водою і відправте варитися приблизно на 15 хвилин.

2. Паралельно можна зайнятися овочами. З капусти зніміть верхні листки, дрібно наріжте.

3. Моркву очистіть і натріть на середній терці. Відваріть до напівготовності квасолю.

4. Очищену цибулю наріжте півкільцями.

5. Баклажани вимийте, обсушити і подрібніть.

6. У велику каструлю або таз складіть всі овочі. Додайте рослинне масло, надішліть на вогонь.

7. Викладіть зверху томатний соус (якщо використовуєте пасту, тоді розведіть її попередньо з водою) і квасоля.

8. Після закипання додайте за смаком сіль і при бажанні перець і цукор.

9. На повільному вогні млоїте овочі близько 45 хвилин.

10. Гриби відкиньте на друшляк і перекладіть до овочів. Гасіть ще приблизно 15-20 хвилин.

11. В кінці додайте оцет, перемішайте. Через 5 хвилин можна розкладати готову солянку з баклажанами по стерилізованим баночках.

12. Засукайте і укутайте теплою ковдрою, поставивши догори дном.

13. Ось і весь нескладний варіант, як зробити солянку з баклажанами. При бажанні грибочки можна зовсім не використовувати.

Смачного!

Схожі рецепти