Рецепт Солянка з баклажанами і капустою фото

Солянка з баклажанами і капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Баклажан
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рекомендую на зиму приготувати смачну солянку з овочів. Її можна подавати як закуску або готувати з нею ситні гарячі страви. Дивіться, як приготувати солянку з баклажанами і капустою.

Опис приготування:

Солянку можна робити суто на капусті та моркві. Але це якось нудно. Інша справа, якщо додати баклажани і квасоля. Тільки щоб приготувати солянку з баклажанами і капустою, попередньо замочіть квасолю у воді на ніч, а потім вже варите. Ще можете додати лавровий лист для апетитного аромату.

  • Капуста - 3 кілограма
  • Квасоля - 0, 5 кілограма
  • Баклажан - 1 кілограм
  • Морквина - 1 кілограм
  • Томатний сік або соус - 0, 5 L
  • Масло рослинне - 300 мілілітрів
  • Оцет 6 % - 100 мілілітрів
  • Чорний перець горошком - 5-7 штук
  • Сіль - 1-2, 5 Ст. Ложки
солянка з баклажанами і капустою - фото крок 1
Квасоля замочіть на ніч у воді. А вранці приступите до підготовки овочів. Нашинкуйтекапусту тонкою соломкою.
солянка з баклажанами і капустою - фото крок 2
Натріть моркву на крупній тертці. Лук поріжте півкільцями. Баклажани помийте, почистіть і поріжте кубиками. Можете посолити і дати гіркоти вийти, потім ще раз промити.
солянка з баклажанами і капустою - фото крок 3
Попередньо замочену квасолю відваріть до напівготовності.
солянка з баклажанами і капустою - фото крок 4
У глибоку каструлю налийте олію, розігрійте.
солянка з баклажанами і капустою - фото крок 5
Викладіть все овочі в каструлю і обсмажуйте кілька хвилин, помішуючи, щоб вони подрумянились. Потім влийте томатний сік або соус, а також додайте квасолю разом з водою, в якій її варили. Доведіть до кипіння солянку, приправити сіллю і вогнем ubav'te.
солянка з баклажанами і капустою - фото крок 6
Гасіть все ще хвилин 45. Потім поперчіть, перемішайте солянку і тушкуйте хвилин 10-15. При цьому помішуйте масу.
Приберіть солянку з вогню і додайте в неї оцет.
Розкладіть по стерилізованим банкам і закатати. Переверніть і укутайте в покривало до повного охолодження.
солянка з баклажанами і капустою - фото крок 7
Готову солянку з овочами і баклажанами можете зберігати в коморі або холодильнику, або в будь-якому іншому темному прохолодному місці.
Смачного!

Схожі рецепти