Солянка з баклажанами і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую на зиму приготувати смачну солянку з овочів. Її можна подавати як закуску або готувати з нею ситні гарячі страви. Дивіться, як приготувати солянку з баклажанами і капустою.
Солянку можна робити суто на капусті та моркві. Але це якось нудно. Інша справа, якщо додати баклажани і квасоля. Тільки щоб приготувати солянку з баклажанами і капустою, попередньо замочіть квасолю у воді на ніч, а потім вже варите. Ще можете додати лавровий лист для апетитного аромату.
- Капуста - 3 кілограма
- Квасоля - 0, 5 кілограма
- Баклажан - 1 кілограм
- Морквина - 1 кілограм
- Томатний сік або соус - 0, 5 L
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Оцет 6 % - 100 мілілітрів
- Чорний перець горошком - 5-7 штук
- Сіль - 1-2, 5 Ст. Ложки
Квасоля замочіть на ніч у воді. А вранці приступите до підготовки овочів. Нашинкуйтекапусту тонкою соломкою.
Натріть моркву на крупній тертці. Лук поріжте півкільцями. Баклажани помийте, почистіть і поріжте кубиками. Можете посолити і дати гіркоти вийти, потім ще раз промити.
Попередньо замочену квасолю відваріть до напівготовності.
У глибоку каструлю налийте олію, розігрійте.
Викладіть все овочі в каструлю і обсмажуйте кілька хвилин, помішуючи, щоб вони подрумянились. Потім влийте томатний сік або соус, а також додайте квасолю разом з водою, в якій її варили. Доведіть до кипіння солянку, приправити сіллю і вогнем ubav'te.
Гасіть все ще хвилин 45. Потім поперчіть, перемішайте солянку і тушкуйте хвилин 10-15. При цьому помішуйте масу.
Приберіть солянку з вогню і додайте в неї оцет.
Розкладіть по стерилізованим банкам і закатати. Переверніть і укутайте в покривало до повного охолодження.
Приберіть солянку з вогню і додайте в неї оцет.
Розкладіть по стерилізованим банкам і закатати. Переверніть і укутайте в покривало до повного охолодження.
Готову солянку з овочами і баклажанами можете зберігати в коморі або холодильнику, або в будь-якому іншому темному прохолодному місці.
Смачного!
Смачного!