Солянка без огірків
(покроковий рецепт з фото)
Далеко не кожна солянка передбачає наявність в ній огірків. Трапляється таке, коли в будинку просто немає цього інгредієнта. А деяким взагалі огірки не до душі. Цей рецепт - як раз на такі випадки!
Продемонструю простий покроковий рецепт приготування солянки без огірків. Ви дізнаєтеся, як приготувати смачну солянку без огірків. Дане блюдо збалансовано за складом. Чудовий аромат такий солянки урізноманітнює будь-яке меню!
- М'ясо - 300 грам (телятина або свинина)
- Бекон - 100 грам
- Копчені сосиски - 100 грам
- Салямі - 100 грам
- Лимон - 3 штуки
- Цибуля - 5 штук
- Чорні та зелені оливки з кісточками - 300 грам
- Каперсами - 50 грам
- Зелень - 3 пучка(Braai, петрушка, кріп)
- Томатна паста - 200 грам
Промиваємо м'ясо. Очищаємо цибулю від лушпиння. Готуємо всі продукти, щоб нічого не забути: інгредієнти повинні бути під рукою.
М'ясо ріжемо на шматочки середнього розміру, змішуємо з нашими оливками, заливаємо водою (4 л.).
Ставимо на середній вогонь. Коли рідина стане закипати, відстежуємо поява піни і вчасно її знімаємо.
Видавлюємо в бульйон сік половини лимона. Решта 2, 5 лимона нарізаємо кільцями. Лимони кидаємо в наш бульйон, варимо на невеликому вогні близько півтори години.
Поки вариться бульйон, цибуля красиво нарізаємо півкільцями.
Кидаємо кільця цибулі на сковороду, змащену олією. Коли цибуля трохи пом'якшиться, робимо вогонь тихіше, додаємо томатну пасту і каперси. Заважаємо все лопаткою.
М'ясо викладаємо на тарілку. У каструлю виливаємо суміш цибулі з каперсами і томатною пастою. М'ясо знімаємо з кісточок, ріжемо на невеликі шматочки. Нарізаємо бекон, салями, сосиски. Обсмажуємо м'ясо на сковороді разом з рештою нарізкою.
Як тільки бульйон почне кипіти, кладемо туди м'ясну нарізку, обсмажену до золотистої скоринки. Додаємо спеції і зелень за смаком. Ми залишаємо нашу солянку варитися на тихому вогні ще 10 хвилин. Подається таке блюдо переважно зі сметаною.
Смачного!
Смачного!