Солоний виноград
(покроковий рецепт з фото)
На зиму можна приготувати на тільки компот з винограду. Смачними і пікантним виходить саме солоний виноград, який легко заготовити про запас.
Для приготування солоного винограду на зиму знадобиться синій виноград і спеції. Щоб заготовка простояла всю зиму і не прокисла, використовуйте оцет. В іншому рецепт готується без стерилізації, що значно спрощує завдання всім господиням.
- Виноград - 500 грам
- Сіль - 15 грам
- Цукор - 30 грам
- Вода - 500 грам
- Перець горошком запашний - За смаком
- Оцет 9% - 0, 5-1 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Гвоздика - 2-3 штук

Підготуйте інгредієнти для приготування солоного винограду.

На дно чистої банки викладіть спеції.

Зніміть виноград з гілочок і складіть в банки.

Залийте виноград в банках гарячою водою і залиште під кришкою на 10 хвилин.

Злийте рідину і зваріть маринад з додаванням цукру, солі та оцту. Закип'ятіть маринад.

Залийте виноград гарячим маринадом.

Закатати кришками і залиште солоний виноград остигати на ніч під ковдрою. Вихід заготовки - 2 банки по 350 грам. Смачного!