Рецепт Солодкий плов з сухофруктами фото

Солодкий плов з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Фрукти, Крупи, Сухофрукти, Мал, Довгозерний рис
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Солодке, Гарячі страви, Плов

Пропоную вам освоїти простий рецепт солодкого плову з сухофруктами - смачного і корисного страви для всієї родини! У нашій родині такий плов готують часто - ділюся досвідом приготування.

Такий плов ми зазвичай готуємо з того, що є під рукою, а це, як правило, родзинки, курага і чорнослив, але це блюдо допускає найрізноманітніші варіації - наприклад, дуже смачним виходить плов з фініками, інжиром, сушеними персиками. При бажанні в нього можна додати горіхів або свіжих фруктів: спробуйте плов з сухофруктами і яблуком, впевнена - вам сподобається!

Щоб вам було простіше зрозуміти, як приготувати солодкий плов з сухофруктами, рецепт супроводжений покроковими фотографіями.

  • Мал - 1 Склянка
  • Чорнослив - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Морква - 1 штука
  • Мед або цукор - За смаком
  • Вершкове або рослинне масло - 2-3 Ст. Ложок
  • Спеції - За смаком (обкладинка, ваніль, гвоздика, кардамон і TD)
солодкий плов з сухофруктами - фото крок 1
В першу чергу потрібно промити рис - великою кількістю води до тих пір, поки вона не стане зовсім прозорою.
солодкий плов з сухофруктами - фото крок 2
Залити його водою і залишити в сторону.
Тим часом перебрати і помити сухофрукти. Скласти в миску, залити гарячою водою.
солодкий плов з сухофруктами - фото крок 3
Почистити моркву і нарізати її кубиками або брусочками.
солодкий плов з сухофруктами - фото крок 4
Воду з сухофруктів злити і нарізати їх невеликими шматочками.
солодкий плов з сухофруктами - фото крок 5
У сотейнику або глибокій сковороді нагріти масло. На повільному обсмажити моркву. Додати спеції і мед, помішуючи, готувати до тих пір, поки морква не почне карамелізуватися.
солодкий плов з сухофруктами - фото крок 6
Викласти сухофрукти, перемішати. Засипати рис.
солодкий плов з сухофруктами - фото крок 7
Залити водою так, щоб вона прикривала крупу на 1-2 пальця. Закрити кришкою і томити на повільному вогні приблизно півгодини.
солодкий плов з сухофруктами - фото крок 8
Спробувати рис - якщо він вже досяг готовності, вимкнути вогонь, перемішати плов і дати йому відпочити під кришкою 10-15 хвилин.
Перемішати ще раз і подавати на стіл!

Схожі рецепти