Солодкий плов з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам освоїти простий рецепт солодкого плову з сухофруктами - смачного і корисного страви для всієї родини! У нашій родині такий плов готують часто - ділюся досвідом приготування.
Такий плов ми зазвичай готуємо з того, що є під рукою, а це, як правило, родзинки, курага і чорнослив, але це блюдо допускає найрізноманітніші варіації - наприклад, дуже смачним виходить плов з фініками, інжиром, сушеними персиками. При бажанні в нього можна додати горіхів або свіжих фруктів: спробуйте плов з сухофруктами і яблуком, впевнена - вам сподобається!
Щоб вам було простіше зрозуміти, як приготувати солодкий плов з сухофруктами, рецепт супроводжений покроковими фотографіями.
- Мал - 1 Склянка
- Чорнослив - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Мед або цукор - За смаком
- Вершкове або рослинне масло - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком (обкладинка, ваніль, гвоздика, кардамон і TD)
В першу чергу потрібно промити рис - великою кількістю води до тих пір, поки вона не стане зовсім прозорою.
Залити його водою і залишити в сторону.
Тим часом перебрати і помити сухофрукти. Скласти в миску, залити гарячою водою.
Тим часом перебрати і помити сухофрукти. Скласти в миску, залити гарячою водою.
Почистити моркву і нарізати її кубиками або брусочками.
Воду з сухофруктів злити і нарізати їх невеликими шматочками.
У сотейнику або глибокій сковороді нагріти масло. На повільному обсмажити моркву. Додати спеції і мед, помішуючи, готувати до тих пір, поки морква не почне карамелізуватися.
Викласти сухофрукти, перемішати. Засипати рис.
Залити водою так, щоб вона прикривала крупу на 1-2 пальця. Закрити кришкою і томити на повільному вогні приблизно півгодини.
Спробувати рис - якщо він вже досяг готовності, вимкнути вогонь, перемішати плов і дати йому відпочити під кришкою 10-15 хвилин.
Перемішати ще раз і подавати на стіл!
Перемішати ще раз і подавати на стіл!