Сніданок «хвіст павича»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 35 хв.
Варіант легкої овочевої закуски до шашлику або просто смаженого м'яса. Ошатна святкова атмосфера закуски прикрасить будь-який прийом їжі. Дивимося рецепт.
Опис приготування:
Приготуйте закуску"Павлиний хвіст" . Виглядає вона чудово, добре підійде до будь-якого смаженого або печеного м'яса. До речі, баклажани можна запекти і на грилі.
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Маслини без кісточок - 3/4 склянки
- Зелень будь-яка - 1 пучок
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сіль, чорний перець - За смаком
1. Для закуски знадобляться тільки свіжі овочі і зелень. Все вимити й обсушити серветкою.
2. Баклажан нарізаємо кружечками завтовшки не більше 1 см.
3. Солимо й залишаємо пустити сік на 10 хвилин. Потім підсушують серветкою.
4. Деко застилає пергаментом або фольгою. Змащуємо маслом. Викладаємо баклажани, змащуємо їх маслом оливковою і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при 200 градусах, запікаємо.
5. Поки печуться баклажани, підготуємо інші продукти. Маслини наріжемо на половинки уздовж.
6. Огірок ріжемо тонкими кружечками.
7. Помідор ріжемо кружечками. Промокніть кружечки паперовою серветкою.
8. Готові баклажани виберіть з дека.
9. Беремо велике блюдо і починаємо збірку закуски. Кладемо в вигляді хвоста павича кружечки баклажанів, зверху кільця помідорів, далі огірок.
10. На огірок викладаємо половинки оливок. Прикрашаємо все листочками петрушки. Сніданок готовий! Можна зверху побризкати оливковою олією з часником. Приємного!