Рецепт Смажений пеленгас фото

Смажений пеленгас
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Знамениті слова з пісні «Шаланди повні кефалі ...» цілком відносяться і до пеленгаса, оскільки він теж із сімейства кефалевих і мешкає в Чорному морі. Давайте сьогодні приготуємо смажену пеленгас.

Пеленгас володіє природним, самодостатнім смаком, який не хочеться приглушати різними спеціями або травами. Ніжне м'ясо великих особин, практично не має дрібних кісточок і тим самим приваблює багатьох домашніх кулінарів. Тому я пропоную посмажити пеленгас на сковороді, використовуючи мінімум приправ або обійтися взагалі без них, щоб зберегти вишуканий смак цієї риби. Коли солити рибу, до або після смаження вирішувати вам. Я солю після, так як вважаю, що з сіллю в процесі смаження риба виділить багато соку і буде не смажитися, а паритися.

  • Пеленгас свіжий - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
смажений пеленгас - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
смажений пеленгас - фото крок 2
Пеленгас очистіть від луски, попатраєте, видаліть темну плівку всередині, голову. Ретельно помийте в холодній воді.
смажений пеленгас - фото крок 3
Наріжте рибу шматочками товщиною 2-2, 5 см.
смажений пеленгас - фото крок 4
Кожен шматочок риби обваляйте в борошні.
смажений пеленгас - фото крок 5
Шматочки риби викладіть на гарячу сковороду з рафінованим соняшниковою олією.
смажений пеленгас - фото крок 6
Обсмажте пеленгас з усіх боків до золотистої скоринки.
смажений пеленгас - фото крок 7
Готову смажену рибу викладіть на тарілку і посоліть за смаком.
смажений пеленгас - фото крок 8
Смажений пеленгас готовий. Подавайте до столу з картопляним пюре або свіжим хлібом і овочами.

Схожі рецепти