Смажений пеленгас
(покроковий рецепт з фото)
Знамениті слова з пісні «Шаланди повні кефалі ...» цілком відносяться і до пеленгаса, оскільки він теж із сімейства кефалевих і мешкає в Чорному морі. Давайте сьогодні приготуємо смажену пеленгас.
Пеленгас володіє природним, самодостатнім смаком, який не хочеться приглушати різними спеціями або травами. Ніжне м'ясо великих особин, практично не має дрібних кісточок і тим самим приваблює багатьох домашніх кулінарів. Тому я пропоную посмажити пеленгас на сковороді, використовуючи мінімум приправ або обійтися взагалі без них, щоб зберегти вишуканий смак цієї риби. Коли солити рибу, до або після смаження вирішувати вам. Я солю після, так як вважаю, що з сіллю в процесі смаження риба виділить багато соку і буде не смажитися, а паритися.
- Пеленгас свіжий - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Пеленгас очистіть від луски, попатраєте, видаліть темну плівку всередині, голову. Ретельно помийте в холодній воді.
Наріжте рибу шматочками товщиною 2-2, 5 см.
Кожен шматочок риби обваляйте в борошні.
Шматочки риби викладіть на гарячу сковороду з рафінованим соняшниковою олією.
Обсмажте пеленгас з усіх боків до золотистої скоринки.
Готову смажену рибу викладіть на тарілку і посоліть за смаком.
Смажений пеленгас готовий. Подавайте до столу з картопляним пюре або свіжим хлібом і овочами.