Пеленгас, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пеленгас - риба сімейства кефалевих: дуже смачна і ніжна. Пропоную вам дуже простий рецепт запеченої риби в духовці: із зеленню, цибулею-пореєм і часником. Дуже класний і простий рецепт.
Даний рецепт дуже універсальний і підходить для приготування будь-якої риби цілком. Зелена цибуля можна замінити кільцями звичайного лука, а зелень додати на свій смак.
- Пеленгас - 1 штука
- Лук-пориста - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Зелень - 1/2 пучка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Rиbu чистий, попатраєте.
2. Відріжте голову і хвіст. У черево покладіть шматочок вершкового масла, часник і зелень.
3. Зелена цибуля наріжте кільцями.
4. Викладіть рибу в змащену маслом форму. Навколо викладіть кільця порею. Приправити сіллю і poperčite.
5. Накрийте фольгою. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин з фольгою і 10 хвилин без фольги. Смачного!