Пеленгас жаровні
(покроковий рецепт з фото)
Вирушаючи на пікнік, захопіть з собою рибку, щоб приготувати апетитний, соковитий і дуже смачний пеленгас на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясного шашлику. Запам'ятовуйте простий рецепт!
Я вважаю за краще смажити рибку у фользі, щоб вона була соковитіше і ніжніше, але ви можете замаринувати її і викласти відразу на решітку. Що стосується маринаду, то тут немає ніяких обмежень, додавайте зелень, спеції і соуси, які вам до душі. Пеленгас відмінно підходить для пікніка, так як в ньому невелику кількість кісточок, а філе дуже м'яке.
- Пеленгас - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Сіль - За смаком
- Цибулина - 1-2 штук

Для маринаду я буду використовувати трохи майонезу, але його сміливо можна виключити. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Рибку промийте, очистіть, видаліть хвіст і голову. Тушку наріжте невеликими шматочками і викладіть в контейнер, в якому будете маринувати рибку.

Посоліть кожен шматочок з усіх боків.

Цибулю очистіть і наріжте.

Туди ж відправте нарізаний скибочками лимон.

І додайте трохи майонезу.

Як випливає все перемішайте. Скибочки лимона трохи вичавіть, щоб рибка просочувалася соком. Приберіть контейнер в холодильник на пару годин.

Коли рибка просякла, можна зайнятися мангалом.

На лист фольги викладіть кілька кілець цибулі, лимон і шматочок рибки. Загорніть щільним конвертом.

Викладіть на решітку і відправте на вугілля.

Мій пеленгас на мангалі провів приблизно 30 хвилин. Але час залежить від жару і розміру шматочків. Смачного!