Рецепт Смажені хінкалі фото

Смажені хінкалі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Хінкалі
Кількість порцій: 18-20
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Такий спосіб приготування хінкалі не можна назвати традиційним, адже найчастіше їх відварюють або ж просто готують на пару, проте смажені хінкалі виходять не менш смачними, самі спробуйте.

Опис приготування:

Не часто, але все ж можна зустріти в грузинських ресторанах таке блюдо, але нам навіть нікуди йти не доведеться, щоб його спробувати, тому що ми приготуємо смажені хінкалі в домашніх умовах. Тісто і начинку ми зробимо за традиційним рецептом, потім просто відварити хінкалі до повної готовності і обсмажити їх на рослинній олії. Повірте, блюдо вийде дивовижне, неймовірно смачне, та до того ж ще і красиве, і що найприємніше тут так це те, що зробити смажені хінкалі в домашніх умовах зовсім не складно, тому приступимо до справи негайно.

  • Борошно - 3-4 склянок
  • Вода холодна - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Фарш м'ясний - 800-1000 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Вода тепла - 0, 5-1 склянки
  • Спеції - За смаком (червоний мелений перець, мелені насіння кмину)
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для обжарки)
смажені хінкалі - фото крок 1
Наливаємо в миску воду, додаємо яйце і трохи солі, збиваємо все, потім починаємо поступово всипати борошно і замішувати тісто, воно повинно в підсумку вийти досить туге.
смажені хінкалі - фото крок 2
Фарш ще раз разом з ріпчастою цибулею і часником перекручуємо через м'ясорубку, додаємо в нього спеції, сіль і теплу воду, щоб фарш став більш соковитим. Тепер відриваємо від тесту невеликі шматочки і розгортаємо їх в коржики. В середину кожного коржика кладемо трохи фаршу і з'єднуємо краї тіста, щільно їх закручуємо, щоб зверху утворилися складки.
смажені хінкалі - фото крок 3
Наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. Викладаємо хінкалі в киплячу воду і варимо їх до повної готовності, приблизно 10 хвилин, після того як вони спливуть.
смажені хінкалі - фото крок 4
Відварені хінкалі виловлюємо шумівкою і викладаємо на тарілку, потім наливаємо в сковороду олію і гарненько нагріваємо його. Викладаємо хінкалі в розпечене масло і обсмажуємо їх з усіх боків до рум'яної скоринки. Подаємо смажені хінкалі зі сметанним або томатним соусом. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти