Смажена печінка
(покроковий рецепт з фото)
Запитайте кілька господинь, як приготувати смажену печінку і все будуть ділитися різними рецептами. Я не стану винятком і покажу вам свою варіацію корисного і дуже смачної страви - смаженої печінки.
Подавати смажену печінку необхідно гарячої. В цілому блюдо саме по собі дуже ситне і поживне, але я все ж рекомендую до печінки подати гарнір з рису або картопляного пюре. Спробуйте приготувати таку страву у себе вдома і порадуйте себе і своїх близьких.
- Печінка яловича - 700 грам
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
Промийте печінку за допомогою друшляка і дайте стекти зайвій воді.
Очистіть і наріжте цибулю півкільцями.
Розігрійте сковороду, покладіть в неї вершкове масло.
Коли масло розтане, надішліть смажитися нарізану цибулю. Смажте його до напівпрозорого стану.
Обсмажену цибулю перекладіть на тарілку.
Додати сіль, поперчіть і присипте паприкою кожен шматочок печінки, потім панірують у борошні.
Обсмажуйте печінка приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
Зменшіть вогонь до середнього. Смажена печінка готова, коли вона перестане кровить при проколі. Додайте смажену цибулю і прогрійте протягом декількох хвилин. Готово, смачного!