Смажена кілька по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить смажену рибку. А вже якщо вона виходить смачною, хрусткою, золотистої… Сьогодні я хочу запропонувати Вам дуже простий, але дуже смачний варіант. Заходьте і угощайтесь!
Ця рибка відноситься до кухні приморській Андалусії і називається Boquerones en adobo. Там воно готується в будь-яких ресторанах і кафе, та й коштує не так дорого. Маринувати її можна від 2 до 12 годин і смажити її потрібно в добре розігрітій олії. Це дозволить отримати хрустку скоринки, але рибка при цьому залишиться соковитою. Для швидкого покриття риби борошном, зручніше покласти борошно і рибу в контейнер, закрити кришкою і потрясти. Сіль регулюйте на свій смак, але врахуйте, що маринад повинен бути трохи пересолений. Смачного!
- Kilkee - 500 грам
- Часник - 4 зубчики
- Паприка - 1/2 Ст. Ложки
- Спеції - 1/2 чайних ложки (прованські трави)
- Вода - 1/2 склянки
- Бальзамик - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Перець духмяний - За смаком
- Масло оливкове - 300 мілілітрів
- Борошно - 150 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Очистіть рибу від голови і нутрощів.
Натріть часник, додайте спеції, олія, бальзамик, сіль, паприка, перемішайте. Влийте воду, опустіть підготовлену рибу. Залиште на дві години.
Обваляйте рибу в борошні.
Розігрійте масло і обсмажте кільку по одній хвилині з кожної сторони до золотистої скоринки.
Покладіть на тарілку паперову серветку і перекладіть на неї готову рибу.
Смачного!