Кілька в маслі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите шпроти, то вам сюди! Це чудовий рецепт кільки в олії. Ніхто і не повірить, що ви самі таке приготували, подумають, що відкрили баночку шпрот! Дуже смачно! рекомендую.
Геніально і просто - килька в маслі, вони ж шпроти в домашніх умовах. Єдине, потрібно запастися терпінням і почистити рибку. Процес домашнього приготування має багато плюсів і головний з них - це контроль якості. Кожен, хто це робить, знає, що нічого зайвого, що могло б нашкодити здоров'ю, в шпроти не додаються, особливо це стосується консервантів і підсилювачів смаку, якої так захоплюються сучасні виробники продуктів харчування. Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати кільку в маслі. Вона ідеальна, як на бутерброди, так і в салати.
- Kilkee - 1200 грам
- Вода - 1 Склянка
- Чай чорний - 1 Ст. Ложка (без добавок)
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Цукор - 1 щіпка
- Перець духмяний - 5 штук
- Лавровий лист - 5 штук
Підготуйте інгредієнти. Кільку необхідно розморозити, попатраєте, видаліть голову. Добре промийте.
Заваріть чорний чай. Він повинен бути дуже міцним.
Візьміть каструлю з товстим дном. Рибу щільно викладіть шарами.
Викладіть лавровий лист, перець.
Посипте сіллю і цукром.
Залийте маслом і заваркою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні 2 годину.
Вимкніть, дайте настоятися ще 2 годину.
Дивовижні шпроти готові.
Смачного!