Рецепт Смачний салат з кальмарами фото

Смачний салат з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари , Вермішель
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Мене вже давно приваблює азіатська культура, в тому числі і кухня. Неможливо залишатися байдужим до божевільним смаковим сполученням. Розповім, як приготувати смачний салат з кальмарами.

Опис приготування:

Ми звикли, що якщо в страві присутні макаронні вироби, то це вже не салат, а скоріше гарнір з додаванням морепродуктів або м'яса. А ось на сході часто використовують локшину, вермішель, рис та інші крупи. Ну а морепродукти - це взагалі культ життя. Вони повсюдно їдять рибу, креветки, кальмари та інше.


  • Кальмар - 2 штуки
  • Кунжутну олію - За смаком
  • Чилі - 1 штука
  • Рисова вермішель - 60 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Вапно - 1 штука
  • Смажений арахіс - 20 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • М'ята - 1 пучок
  • Горох стручковий - 30 грам
  • Базилік свіжий - 2 штуки (гілочки)
  • Рибний соус - 4 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Китайська капуста - За смаком (кілька листів)
  • Червоний перець - 0, 5 штуки
1
Локшину кладу в миску, заливаю її 150 мілілітрами окропу, залишаю на 2 хвилини, потім зливаю воду і заливаю холодною водою, після цього відкидаю локшину на друшляк.
2
Мою і очищаю перець, цибуля, горох, моркву і капусту, нарізаю овочі соломкою.
3
У блендер додаю роздавлений часник, до нього - дрібно нарізану чилі і сік лайма, перемішую. Додаю цукрову пудру і рибний соус, перемішую.
4
У миску кладу локшину, додаю подрібнені овочі, смажений арахіс, поливаю заправкою і перемішую. Подрібнюю м'яту і базилік, кладу їх в салатник.
5
Кальмари очищаю: відрізаю щупальця, вичищаю нутрощі, нарізаю тушки крупно, сковороду розігріваю з кунжутним маслом, обсмажую кальмари по 30 секунд.
6
Перемішую локшину з м'ятою і базиліком, викладаю на тарілку, зверху розкладаю кальмари. Подаю страву з часточками лайма.

Схожі рецепти