Смачний салат з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Мене вже давно приваблює азіатська культура, в тому числі і кухня. Неможливо залишатися байдужим до божевільним смаковим сполученням. Розповім, як приготувати смачний салат з кальмарами.
Ми звикли, що якщо в страві присутні макаронні вироби, то це вже не салат, а скоріше гарнір з додаванням морепродуктів або м'яса. А ось на сході часто використовують локшину, вермішель, рис та інші крупи. Ну а морепродукти - це взагалі культ життя. Вони повсюдно їдять рибу, креветки, кальмари та інше.
- Кальмар - 2 штуки
- Кунжутну олію - За смаком
- Чилі - 1 штука
- Рисова вермішель - 60 грам
- Часник - 1 зубчик
- Вапно - 1 штука
- Смажений арахіс - 20 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- М'ята - 1 пучок
- Горох стручковий - 30 грам
- Базилік свіжий - 2 штуки (гілочки)
- Рибний соус - 4 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Китайська капуста - За смаком (кілька листів)
- Червоний перець - 0, 5 штуки
1
Локшину кладу в миску, заливаю її 150 мілілітрами окропу, залишаю на 2 хвилини, потім зливаю воду і заливаю холодною водою, після цього відкидаю локшину на друшляк.
2
Мою і очищаю перець, цибуля, горох, моркву і капусту, нарізаю овочі соломкою.
3
У блендер додаю роздавлений часник, до нього - дрібно нарізану чилі і сік лайма, перемішую. Додаю цукрову пудру і рибний соус, перемішую.
4
У миску кладу локшину, додаю подрібнені овочі, смажений арахіс, поливаю заправкою і перемішую. Подрібнюю м'яту і базилік, кладу їх в салатник.
5
Кальмари очищаю: відрізаю щупальця, вичищаю нутрощі, нарізаю тушки крупно, сковороду розігріваю з кунжутним маслом, обсмажую кальмари по 30 секунд.
6
Перемішую локшину з м'ятою і базиліком, викладаю на тарілку, зверху розкладаю кальмари. Подаю страву з часточками лайма.