Морський салат з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат дуже корисний і вітамінний. Такі продукти не так часто поєднують у одній страві, тому можна назвати його оригінальним. Розповім, як приготувати морський салат з кальмарами.
Крім зазначених інгредієнтів, в салат можна додати інші сирі овочі, наприклад, морква, ріпчаста цибуля, огірок або свіжу капусту. Морську капусту для салату купив вже готову, а кальмари - очищені.
- Морська капуста - 150 грам
- Болгарський перець - 60 грам
- Кальмар - 90 грам
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Болгарський перець мою і розрізаю навпіл, потім вичищаю насіння і нарізаю овоч тонкими смужками.
2. Кальмари у мене очищені і охолоджені, нарізаю їх тонкими півкільцями. У каструлю наливаю воду, доводжу до кипіння, після цього відправляю кальмари і відварюю їх 2 хвилини. У салатник кладу кальмари, морську капусту і болгарський перець.
3. Заправляю салат олією і за смаком солю (якщо необхідно).
4. Салат виходить легким і поживним, його можна подати до гарніру з овочів, риби або м'яса.