Морський салат з креветками та червоною ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Чому морський - Та тому що в основному його інгредієнти - морепродукти. Ошатний і смачний, виглядає дуже барвисто і багато - ось такий він, "морський салат".Так і проситься до святкового столу.
Смачний і ошатний салат, що я, завдяки червоній ікрі, виглядає дуже багато і святково. Такий салат можна приготувати на будь-яке свято. Якщо компанія невелика - його можна подавати порційно, а для великої компанії - приготувати в одному салатнику. Картопля в салаті цілком можна замінити вареними яйцями і салат придбає трохи інший смак - стане ніжніше, чи що. Спробуйте приготувати цей салат з майонезом і порівняйте, який варіант вам більше подобається. Отже, розповідаю, як приготувати морський салат з креветками і ікрою.
- Креветки - 100 грам
- Кальмар - 1 штука
- Ікра червона - 30 грам
- Картопля - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Моєму картоплю і ставимо варитися в шкірці.
Креветки нам потрібні відварені. Варимо їх 3-4 хвилини в злегка підсоленій воді. Охолоджуємо і очищаємо.
Відваримо і почистимо тушку кальмара. Потім нарізаємо його тонкими смужками.
Готуємо заправку для салату. Замість неї можна використовувати майонез. Змішати соєвий соус, лимонний сік і масло. Можна додати ароматних сухих трав.
Остиглий картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками.
А тепер за допомогою кулінарного кільця формуємо салат. Перший шар - картопляний.
Потім викладаємо шматочки кальмара, потім креветки. Поливаємо заправкою, яку ми приготували.
І викладаємо ікру. Прибираємо кільце і можна прикрасити салат гілочкою зелені.