Смачний рис на гарнір
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох азіатських країнах рис є основною культурою. Його подають як хліб до різних супів, гарнірів з підливою. Саме в цих країнах знають рецепт, як приготувати смачний рис на гарнір.
Здавалося б, що в приготуванні рису немає нічого складно: кинув крупу в воду і зварив, проте навіть в приготуванні звичайної крупи є свої особливості. Неправильно приготований рис може перетворитися в неїстівний грудку. Важливо, щоб рис був розсипчастим, тоді і блюдо з його використанням буде дуже смачним.
- Мал - 1 Склянка
- Вода очищена - 1, 5 склянки
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
1. Використовую звичайний довгий рис, який обов'язково промиваю кілька разів до прозорої води, потім зливаю воду або перекидають рис на сито.
2. Вливаю необхідну кількість води, солю і додаю рис, відправляю рис на великий вогонь.
3. Як тільки вода почала кипіти, відразу ж зменшуємо вогонь на мінімум і накриваю каструлю кришкою, варю рис 10-12 хвилин, не відкриваючи кришку. Потім прибираю рис з вогню, накриваю каструлю рушником і залишаю на 15 хвилин. Через відведений час відкриваю кришку і подаю гарячий, розсипчастий рис до столу.