Рис на гарнір
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Рис - це прекрасний варіант легкого гарніру, корисного і смачного, якщо приготувати його правильно. Розповідаю, як приготувати рис на гарнір правильно, щоб він вийшов ідеальним, НЕ злипнувся.
Опис приготування:
Постарайтеся якомога краще промити рис під струменем холодної води. Обсмажувати рис перед варінням теж не обов'язково. Головна уязик - розкутість, а як її досягти, я покажу вам в цьому рецепті. Дивимося як зробити рис на гарнір.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Довгозерний рис - 2 склянки
- Окріп - 3 склянки
Розтопити масло в середній каструлі. Додайте рис і сіль, перемішайте протягом 2-4 хвилин, поки весь рис не покриється маслом.
Залийте гарячою водою і накрийте кришкою, так вона швидше закипить.
Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 15 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте рису постояти ще 5 хвилин.