Рис на гарнір
(покроковий рецепт з фото)
Рис - це прекрасний варіант легкого гарніру, корисного і смачного, якщо приготувати його правильно. Розповідаю, як приготувати рис на гарнір правильно, щоб він вийшов ідеальним, НЕ злипнувся.
Постарайтеся якомога краще промити рис під струменем холодної води. Обсмажувати рис перед варінням теж не обов'язково. Головна уязик - розкутість, а як її досягти, я покажу вам в цьому рецепті. Дивимося як зробити рис на гарнір.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Довгозерний рис - 2 склянки
- Окріп - 3 склянки
Розтопити масло в середній каструлі. Додайте рис і сіль, перемішайте протягом 2-4 хвилин, поки весь рис не покриється маслом.
Залийте гарячою водою і накрийте кришкою, так вона швидше закипить.
Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 15 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте рису постояти ще 5 хвилин.