Морквяний рис на гарнір
(покроковий рецепт з фото)
Індійська кухня багата різноманітністю простих і смачних пісних страв. Цей ароматний і пряний гарнір з рису, моркви з додаванням арахісу, має насичений смак східних спецій. Дуже смачно, ситно.
Любіть східні спеції і прянощі? Тоді цей гарнір з рису обов'язково вам сподобається. Не подобається якась спеція, або не переносите гострого? Просто приберіть його зі складу страви і все! А подробиці, як приготувати морквяний рис на гарнір, нижче в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Рис "басмати" - 1 Склянка
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Арахіс смажений - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Імбир свіжий тертий - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 2 штуки
- Гвоздика - 3-4 штук
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Перець червоний пекучий - За смаком
- Сіль - За смаком
- Braai - 1 пучок (або петрушка)
- Лист лавровий - 1 штука
- Вода гаряча - 2 склянки
Підготуйте необхідні продукти. Рис кілька разів промийте до прозорої води, відкиньте на сито. Цибуля, морква очистіть.
Також знадобляться ось такі спеції. Корінь імбиру очистіть і натріть на дрібній тертці.
У глибокій сковороді або сотейнику нагрійте масло (1 ст. Л.) і обсмажте в ньому насіння кумина, кардамон, імбир, гвоздику до потріскування насіння. Додайте пекучий перець і корицю.
Висипати промитий, обсушенний рис. Додайте сіль і гарячу воду так, щоб вона покривала рис на палець зверху. Закрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні до випарювання води.
На окремій сковороді розігрійте 1-2 ст. L. Масла, обсмажте подрібнену цибулю і терту моркву до золотистої скоринки. Додайте смажений арахіс, перемішайте і прогрійте 1 хвилину.
Додайте смажені овочі та арахіс в пряний рис, перемішайте.
Подавайте з рубаною кінзою. Смачного!