Рецепт Морквяний рис на гарнір фото

Морквяний рис на гарнір
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Крупи , Морква , Мал , Імбир , Басматі
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Гарніри , Гостре , Різотто
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 20 хв.

Індійська кухня багата різноманітністю простих і смачних пісних страв. Цей ароматний і пряний гарнір з рису, моркви з додаванням арахісу, має насичений смак східних спецій. Дуже смачно, ситно.

Опис приготування:

Любіть східні спеції і прянощі? Тоді цей гарнір з рису обов'язково вам сподобається. Не подобається якась спеція, або не переносите гострого? Просто приберіть його зі складу страви і все! А подробиці, як приготувати морквяний рис на гарнір, нижче в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Рис "басмати" - 1 Склянка
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Арахіс смажений - 1/2 склянки
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Імбир свіжий тертий - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 2 штуки
  • Гвоздика - 3-4 штук
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Перець червоний пекучий - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Braai - 1 пучок (або петрушка)
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Вода гаряча - 2 склянки
морквяний рис на гарнір - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Рис кілька разів промийте до прозорої води, відкиньте на сито. Цибуля, морква очистіть.
морквяний рис на гарнір - фото крок 2
Також знадобляться ось такі спеції. Корінь імбиру очистіть і натріть на дрібній тертці.
морквяний рис на гарнір - фото крок 3
У глибокій сковороді або сотейнику нагрійте масло (1 ст. Л.) і обсмажте в ньому насіння кумина, кардамон, імбир, гвоздику до потріскування насіння. Додайте пекучий перець і корицю.
морквяний рис на гарнір - фото крок 4
Висипати промитий, обсушенний рис. Додайте сіль і гарячу воду так, щоб вона покривала рис на палець зверху. Закрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні до випарювання води.
морквяний рис на гарнір - фото крок 5
На окремій сковороді розігрійте 1-2 ст. L. Масла, обсмажте подрібнену цибулю і терту моркву до золотистої скоринки. Додайте смажений арахіс, перемішайте і прогрійте 1 хвилину.
морквяний рис на гарнір - фото крок 6
Додайте смажені овочі та арахіс в пряний рис, перемішайте.
морквяний рис на гарнір - фото крок 7
Подавайте з рубаною кінзою. Смачного!

Схожі рецепти