Рецепт Морквяний рис на гарнір фото

Морквяний рис на гарнір
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі, Крупи, Морква, Мал, Імбир, Басматі
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Гарніри, Гостре, Різотто

Індійська кухня багата різноманітністю простих і смачних пісних страв. Цей ароматний і пряний гарнір з рису, моркви з додаванням арахісу, має насичений смак східних спецій. Дуже смачно, ситно.

Любіть східні спеції і прянощі? Тоді цей гарнір з рису обов'язково вам сподобається. Не подобається якась спеція, або не переносите гострого? Просто приберіть його зі складу страви і все! А подробиці, як приготувати морквяний рис на гарнір, нижче в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Рис "басмати" - 1 Склянка
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Арахіс смажений - 1/2 склянки
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Імбир свіжий тертий - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 2 штуки
  • Гвоздика - 3-4 штук
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Перець червоний пекучий - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Braai - 1 пучок (або петрушка)
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Вода гаряча - 2 склянки
морквяний рис на гарнір - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Рис кілька разів промийте до прозорої води, відкиньте на сито. Цибуля, морква очистіть.
морквяний рис на гарнір - фото крок 2
Також знадобляться ось такі спеції. Корінь імбиру очистіть і натріть на дрібній тертці.
морквяний рис на гарнір - фото крок 3
У глибокій сковороді або сотейнику нагрійте масло (1 ст. Л.) і обсмажте в ньому насіння кумина, кардамон, імбир, гвоздику до потріскування насіння. Додайте пекучий перець і корицю.
морквяний рис на гарнір - фото крок 4
Висипати промитий, обсушенний рис. Додайте сіль і гарячу воду так, щоб вона покривала рис на палець зверху. Закрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні до випарювання води.
морквяний рис на гарнір - фото крок 5
На окремій сковороді розігрійте 1-2 ст. L. Масла, обсмажте подрібнену цибулю і терту моркву до золотистої скоринки. Додайте смажений арахіс, перемішайте і прогрійте 1 хвилину.
морквяний рис на гарнір - фото крок 6
Додайте смажені овочі та арахіс в пряний рис, перемішайте.
морквяний рис на гарнір - фото крок 7
Подавайте з рубаною кінзою. Смачного!

Схожі рецепти