Смачний плов з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Смачний плов з яловичиною приготувати зовсім нескладно. Головне - це дотримуватися рецепта, точно відміряти необхідну кількість інгредієнтів, а також використовувати тільки якісні продукти.
Дуже смачний плов виходить з яловичини. Це м'ясо нежирне і дієтичне. Головне не жаліти цього інгредієнта, адже справжній східний плов дуже "м'ясної" і ситний. Неповторний аромат цієї страви надають шафран і зіра. Щоб дізнатися, як приготувати смачний плов з яловичиною, прочитайте цей рецепт.
- Яловичина - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Масло рослинне - 100 грам
- Зіра - 1 щіпка
- Шафран - 1 щіпка
- Барбарис - 15 штук
- Перець червоний гострий - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
М'ясо промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Зачистіть шматок від плівок і жилок, а також від непотрібного жиру. Наріжте м'ясо на шматки середньої величини.
В казанок влийте рослинне масло, розігрійте його на плиті. Викладіть в казанок м'ясо. Обсмажуйте його протягом десяти хвилин до рум'яної скоринки, постійно помішуючи.
Цибулю і моркву почистіть. Помийте овочі під водою. Після цього натріть моркву на крупній тертці або порізати соломкою. Лук наріжте кубиками або півкільцями. Потім викладіть овочі до м'яса і тушкуйте десять хвилин.
Закип'ятіть воду, влийте її в казанок так, щоб вона покривала всі інгредієнти на два сантиметри. Посоліть і поперчіть вміст казанка, додайте зіру, шафран та Барбарис. Покладіть цілу головку часнику так, щоб вона була "втоплена" в м'ясо і овочі. Накрийте кришкою і тушкуйте все сорок хвилин.
Малгарненько промивайте в декількох водах, поки в результаті вода не стане прозорою. Можна всипати рис в друшляк і промити його під проточною струменем води.
Викладіть сирої рис в казанок, знову залийте все водою так, щоб та повністю покрила рис. Дочекайтеся, поки рідина закипить, і тушкуйте все двадцять хвилин.
Коли вода практично повністю википить, зменшіть вогонь до маленького і накрийте казанок кришкою. Після цього тушкуйте плов ще півгодини. В кінці приготування перемішайте плов і подайте його до столу.