Рецепт Ситний плов з яловичиною фото

Ситний плов з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже люблю плов, вже перепробував безліч його варіацій (з різних кухонь світу). Можу на вибір запропонувати кілька його варіантів. Наприклад - як приготувати ситний плов з яловичиною.

Опис приготування:

Вже давно готую плов в спеціальному казанку (утятніце) з товстим дном і стінками. Ця страва готували на дачі, на саморобній плиті, тому час приготування в домашніх умовах може бути трохи менше. Блюдо виходить ароматним, розсипчаста, ситним і поживним.

  • Яловичина - 0, 5 кілограма
  • Мал - 0, 5 кілограма
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 4 штуки
  • Рослинна олія - За смаком
  • Сіль і чорний перець - За смаком
  • Зіра - За смаком
  • Барбарис - За смаком
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Часник - 1 штука
ситний плов з яловичиною - фото крок 1
1. Приготування починаю з замочування рису в холодній воді з додаванням столової ложки солі, залишаю його на 2 годину (чим довше, тим краще).
ситний плов з яловичиною - фото крок 2
2. Яловичину мою і нарізаю шматочками, цибуля чищу і мою, нарізаю півкільцями, морквину чищу і мою, нарізаю тонкими брусочками.
ситний плов з яловичиною - фото крок 3
3. Казанок ставлю на плиту, наливаю в нього рослинне масло, викладаю м'ясо тільки на добре розігріту поверхню і перші хвилини весь час перемішую, щоб воно не приставало до дна.
ситний плов з яловичиною - фото крок 4
4. Обсмажую м'ясо до золотистої скоринки, поки воно не віддасть всі свої соки.
ситний плов з яловичиною - фото крок 5
5. Після того як м'ясо набуло характерний колір, викладаю до нього подрібнену цибулю.
ситний плов з яловичиною - фото крок 6
6. Коли цибуля стане золотистого кольору, викладаю морквину, перемішую і готую до м'якості.
ситний плов з яловичиною - фото крок 7
7. З рису зливаю воду, викладаю його поверх м'яса, додаю трохи солі і все спеції, кладу часник (не очищати його). Заливаю вміст казанка водою так, щоб та на два пальця покрила рис.
ситний плов з яловичиною - фото крок 8
8. Готую під закритою кришкою близько півгодини (може, трохи більше), вимикаю плов і перемішую, подаю блюдо горячим.

Схожі рецепти