Ситний плов з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю плов, вже перепробував безліч його варіацій (з різних кухонь світу). Можу на вибір запропонувати кілька його варіантів. Наприклад - як приготувати ситний плов з яловичиною.
Вже давно готую плов в спеціальному казанку (утятніце) з товстим дном і стінками. Ця страва готували на дачі, на саморобній плиті, тому час приготування в домашніх умовах може бути трохи менше. Блюдо виходить ароматним, розсипчаста, ситним і поживним.
- Яловичина - 0, 5 кілограма
- Мал - 0, 5 кілограма
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 4 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль і чорний перець - За смаком
- Зіра - За смаком
- Барбарис - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Часник - 1 штука
1. Приготування починаю з замочування рису в холодній воді з додаванням столової ложки солі, залишаю його на 2 годину (чим довше, тим краще).
2. Яловичину мою і нарізаю шматочками, цибуля чищу і мою, нарізаю півкільцями, морквину чищу і мою, нарізаю тонкими брусочками.
3. Казанок ставлю на плиту, наливаю в нього рослинне масло, викладаю м'ясо тільки на добре розігріту поверхню і перші хвилини весь час перемішую, щоб воно не приставало до дна.
4. Обсмажую м'ясо до золотистої скоринки, поки воно не віддасть всі свої соки.
5. Після того як м'ясо набуло характерний колір, викладаю до нього подрібнену цибулю.
6. Коли цибуля стане золотистого кольору, викладаю морквину, перемішую і готую до м'якості.
7. З рису зливаю воду, викладаю його поверх м'яса, додаю трохи солі і все спеції, кладу часник (не очищати його). Заливаю вміст казанка водою так, щоб та на два пальця покрила рис.
8. Готую під закритою кришкою близько півгодини (може, трохи більше), вимикаю плов і перемішую, подаю блюдо горячим.