Смачні хінкалі
(покроковий рецепт з фото)
Вельми популярне національне грузинське блюдо, за складом нагадує пельмені, тільки великого розміру і дуже цікавої форми. Приготувати їх не так і складно, найгірший - зліпити хінкалі.
Найскладніше в приготуванні хінкалі - це сформувати їх красиво, з красивими складочками і міцно защипнуть верх, щоб сік з начинки не витік. А все інше робиться легко і просто. Не вірите? Як приготувати смачні хінкалі, ви дізнаєтеся з цього рецепта і переконайтеся, що це не так вже й складно.
- Борошно пшеничне - 1, 4 кілограма(1, 1 для тіста, 300 г для підсипки)
- Яйця - 2 штуки
- Вода - 700 мілілітрів(400 для тіста, 300 для фаршу)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Фарш м'ясний - 700 грам (свинина + яловичина)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 - в фарш, інше в тісто)
- Кмин мелений - 0, 5 чайних ложки
- Мелена паприка - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1/3 чайних ложки (мелений)
Борошно просіваємо в миску, додаємо яйця і сіль.
Додамо рослинне масло і воду.
І замішуємо тісто. Воно вийде досить м'яким. Залишимо його хвилин на 10.
Потім розділіть тісто на дві частини, посипаємо стіл борошном і поступово додаючи борошно, добре вимішуємо тісто, щоб воно вийшло тугим. І залишимо тісто відпочивати ще хвилин на 10.
Готуємо начинку. Додамо до фаршу сіль і спеції.
Дуже дрібно нарізаємо цибулю, додамо його до фаршу. Додаємо воду і ретельно вимішати фарш.
Розкачуємо одну частину тіста в пласт товщиною приблизно 8 мм. І склянкою вирізаємо кружечки.
Потім кожен гурток розкачати в тонкий, 10-12 см в діаметрі коло.
У центр кожної тонкої коржі викладаємо начинку.
І формуємо хінкалі, роблячи складочки і обов'язково міцно защіпнув верхівку.
Варимо хінкалі в киплячій і злегка підсоленій воді хвилин 12.
Подаємо гарячі хінкалі до столу.