Рецепт Смачні хінкалі фото

Смачні хінкалі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , М'ясо , Свинина , Яловичина
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Хінкалі
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Вельми популярне національне грузинське блюдо, за складом нагадує пельмені, тільки великого розміру і дуже цікавої форми. Приготувати їх не так і складно, найгірший - зліпити хінкалі.

Опис приготування:

Найскладніше в приготуванні хінкалі - це сформувати їх красиво, з красивими складочками і міцно защипнуть верх, щоб сік з начинки не витік. А все інше робиться легко і просто. Не вірите? Як приготувати смачні хінкалі, ви дізнаєтеся з цього рецепта і переконайтеся, що це не так вже й складно.

  • Борошно пшеничне - 1, 4 кілограма(1, 1 для тіста, 300 г для підсипки)
  • Яйця - 2 штуки
  • Вода - 700 мілілітрів(400 для тіста, 300 для фаршу)
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Фарш м'ясний - 700 грам (свинина + яловичина)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 - в фарш, інше в тісто)
  • Кмин мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Мелена паприка - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1/3 чайних ложки (мелений)
смачні хінкалі - фото крок 1
Борошно просіваємо в миску, додаємо яйця і сіль.
смачні хінкалі - фото крок 2
Додамо рослинне масло і воду.
смачні хінкалі - фото крок 3
І замішуємо тісто. Воно вийде досить м'яким. Залишимо його хвилин на 10.
смачні хінкалі - фото крок 4
Потім розділіть тісто на дві частини, посипаємо стіл борошном і поступово додаючи борошно, добре вимішуємо тісто, щоб воно вийшло тугим. І залишимо тісто відпочивати ще хвилин на 10.
смачні хінкалі - фото крок 5
Готуємо начинку. Додамо до фаршу сіль і спеції.
смачні хінкалі - фото крок 6
Дуже дрібно нарізаємо цибулю, додамо його до фаршу. Додаємо воду і ретельно вимішати фарш.
смачні хінкалі - фото крок 7
Розкачуємо одну частину тіста в пласт товщиною приблизно 8 мм. І склянкою вирізаємо кружечки.
смачні хінкалі - фото крок 8
Потім кожен гурток розкачати в тонкий, 10-12 см в діаметрі коло.
смачні хінкалі - фото крок 9
У центр кожної тонкої коржі викладаємо начинку.
смачні хінкалі - фото крок 10
І формуємо хінкалі, роблячи складочки і обов'язково міцно защіпнув верхівку.
смачні хінкалі - фото крок 11
Варимо хінкалі в киплячій і злегка підсоленій воді хвилин 12.
смачні хінкалі - фото крок 12
Подаємо гарячі хінкалі до столу.

Схожі рецепти