Слабосолона горбуша
(покроковий рецепт з фото)
Люблю я іноді поїсти солоної рибки. Магазинної не надто довіряю, тому знайшла рецепт і дізналася, як приготувати слабосоленую горбушу в домашніх умовах. Охоче ділюся цим нескладним рецептом з вами.
За допомогою цього рецепта можете спробувати зробити сьомгу або форель. Моя горбуша вийшла на славу, пальчики оближеш. Відмінна закуска на бутерброди, її цілком можна виставляти на святковий стіл або фуршет.
А, головне, готуючи рибу самі, ви знаєте, що все свіже і немає нічого зайвого в складі. Зберігати таку рибку можна близько тижня в холодильнику.
- Горбуша свіжа - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Сіль - 7 Ст. Ложок
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Спеції для риби - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Рибу добре промийте та висушіть. Філе відокремте від кісток і луски. Дрібні кісточки дістаньте за допомогою пінцета. Наріжте філе шматочками.
У каструлі приготуйте маринад. Для цього змішайте воду зі спеціями, сіллю, медом. Маринад проваріть кілька хвилин після закипання і потім остудіть.
Рибу покладіть в контейнер. Залийте її маринадом, закрийте кришкою. Приберіть в холодильник і дайте настоятися протягом трьох годин.
Через відведений час, рибу дістаньте і злийте весь маринад. Він нам більше не знадобиться. Промийте і просушіть філе.
Для довгого зберігання рибу можна залити олією і закрити щільною кришкою. Найкраще вибирати скляну ємність. Приємною дегустації!