Рецепт Слабосолона горбуша фото

Слабосолона горбуша
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет , Новий рік
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Люблю я іноді поїсти солоної рибки. Магазинної не надто довіряю, тому знайшла рецепт і дізналася, як приготувати слабосоленую горбушу в домашніх умовах. Охоче ​​ділюся цим нескладним рецептом з вами.

Опис приготування:

За допомогою цього рецепта можете спробувати зробити сьомгу або форель. Моя горбуша вийшла на славу, пальчики оближеш. Відмінна закуска на бутерброди, її цілком можна виставляти на святковий стіл або фуршет.

А, головне, готуючи рибу самі, ви знаєте, що все свіже і немає нічого зайвого в складі. Зберігати таку рибку можна близько тижня в холодильнику.

  • Горбуша свіжа - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 7 Ст. Ложок
  • Мед - 1, 5 Ст. Ложки
  • Спеції для риби - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
слабосолона горбуша - фото крок 1
Рибу добре промийте та висушіть. Філе відокремте від кісток і луски. Дрібні кісточки дістаньте за допомогою пінцета. Наріжте філе шматочками.
слабосолона горбуша - фото крок 2
У каструлі приготуйте маринад. Для цього змішайте воду зі спеціями, сіллю, медом. Маринад проваріть кілька хвилин після закипання і потім остудіть.
слабосолона горбуша - фото крок 3
Рибу покладіть в контейнер. Залийте її маринадом, закрийте кришкою. Приберіть в холодильник і дайте настоятися протягом трьох годин.
слабосолона горбуша - фото крок 4
Через відведений час, рибу дістаньте і злийте весь маринад. Він нам більше не знадобиться. Промийте і просушіть філе.
слабосолона горбуша - фото крок 5
Для довгого зберігання рибу можна залити олією і закрити щільною кришкою. Найкраще вибирати скляну ємність. Приємною дегустації!

Схожі рецепти