Оселедець слабосолона
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Давно треба себе привчити не купувати готову солону рибу. У домашніх умовах вона виходить набагато смачніше. Пропоную вам самим в цьому переконатися, зробивши все за моїм рецептом.
Опис приготування:
Вивчіть, як приготувати оселедець слабосоленую. На смак закуска вийшла вище всяких похвал. Таке блюдо буде фаворитом серед закусок на святковому столі. Рибку можна зберігати якийсь час в холодильнику в закритому контейнері з маслом. Але ми з сім'єю не втрималися і з'їли її всю відразу.
- Оселедець свіжозаморожена - 1 кілограм
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 5 штук
- Вода кип'ячена тепла - 0, 5 L
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Оселедець розморозити, помийте і покладіть в тарілку.
Зробіть розсіл. Змішайте сіль, цукор, перець, лавровий лист з водою.
Залийте розсолом рибу. Поставте на неї вантаж, залиште рибу на добу в теплому місці.
Потім рибу перекладіть в банку з кришкою і залиште на 2 дня в холодильнику. Після можете пробувати, нарізавши її порційно.