Рецепт Оселедець слабосолона фото

Оселедець слабосолона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Давно треба себе привчити не купувати готову солону рибу. У домашніх умовах вона виходить набагато смачніше. Пропоную вам самим в цьому переконатися, зробивши все за моїм рецептом.

Опис приготування:

Вивчіть, як приготувати оселедець слабосоленую. На смак закуска вийшла вище всяких похвал. Таке блюдо буде фаворитом серед закусок на святковому столі. Рибку можна зберігати якийсь час в холодильнику в закритому контейнері з маслом. Але ми з сім'єю не втрималися і з'їли її всю відразу.

  • Оселедець свіжозаморожена - 1 кілограм
  • Чорний перець горошком - 10 штук
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Вода кип'ячена тепла - 0, 5 L
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
оселедець слабосолона - фото крок 1
Оселедець розморозити, помийте і покладіть в тарілку.
оселедець слабосолона - фото крок 2
Зробіть розсіл. Змішайте сіль, цукор, перець, лавровий лист з водою.
оселедець слабосолона - фото крок 3
Залийте розсолом рибу. Поставте на неї вантаж, залиште рибу на добу в теплому місці.
оселедець слабосолона - фото крок 4
Потім рибу перекладіть в банку з кришкою і залиште на 2 дня в холодильнику. Після можете пробувати, нарізавши її порційно.

Схожі рецепти