Рецепт Оселедець слабосолона фото

Оселедець слабосолона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Давно треба себе привчити не купувати готову солону рибу. У домашніх умовах вона виходить набагато смачніше. Пропоную вам самим в цьому переконатися, зробивши все за моїм рецептом.

Вивчіть, як приготувати оселедець слабосоленую. На смак закуска вийшла вище всяких похвал. Таке блюдо буде фаворитом серед закусок на святковому столі. Рибку можна зберігати якийсь час в холодильнику в закритому контейнері з маслом. Але ми з сім'єю не втрималися і з'їли її всю відразу.

  • Оселедець свіжозаморожена - 1 кілограм
  • Чорний перець горошком - 10 штук
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Вода кип'ячена тепла - 0, 5 L
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
оселедець слабосолона - фото крок 1
Оселедець розморозити, помийте і покладіть в тарілку.
оселедець слабосолона - фото крок 2
Зробіть розсіл. Змішайте сіль, цукор, перець, лавровий лист з водою.
оселедець слабосолона - фото крок 3
Залийте розсолом рибу. Поставте на неї вантаж, залиште рибу на добу в теплому місці.
оселедець слабосолона - фото крок 4
Потім рибу перекладіть в банку з кришкою і залиште на 2 дня в холодильнику. Після можете пробувати, нарізавши її порційно.

Схожі рецепти