Оселедець слабосолона
(покроковий рецепт з фото)
Давно треба себе привчити не купувати готову солону рибу. У домашніх умовах вона виходить набагато смачніше. Пропоную вам самим в цьому переконатися, зробивши все за моїм рецептом.
Вивчіть, як приготувати оселедець слабосоленую. На смак закуска вийшла вище всяких похвал. Таке блюдо буде фаворитом серед закусок на святковому столі. Рибку можна зберігати якийсь час в холодильнику в закритому контейнері з маслом. Але ми з сім'єю не втрималися і з'їли її всю відразу.
- Оселедець свіжозаморожена - 1 кілограм
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 5 штук
- Вода кип'ячена тепла - 0, 5 L
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Оселедець розморозити, помийте і покладіть в тарілку.
Зробіть розсіл. Змішайте сіль, цукор, перець, лавровий лист з водою.
Залийте розсолом рибу. Поставте на неї вантаж, залиште рибу на добу в теплому місці.
Потім рибу перекладіть в банку з кришкою і залиште на 2 дня в холодильнику. Після можете пробувати, нарізавши її порційно.