Сьомга слабосолона (швидко)
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга слабосолона - смачна закуска з риби. Шматочок свіжої, солоноватой риби на тонкому шматочку хліба - просто смакота. Сьогодні я розповім рецепт, як приготувати сьомгу слабосоленую швидко.
Слабосолона сьомга в домашніх умовах готується просто і швидко. Ще один її плюс: якщо ви приготуєте рибу будинку, ви завжди самі можете регулювати ступінь просолкі і додавати спеції, які подобаються саме вам.
Щоб риба просолилася, потрібно 2 дня, але якщо готова риба потрібна вже через 5-6 годин, то перед засолкою поріжте її тонкими слайсами, а все інше -згідно рецептом.
- Філе сьомги - 1 кілограм
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 2 штуки
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Вапно - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
Цитруси промийте, обсушити рушником і зніміть з них цедру.
У глибокий посуд насипте сіль, цукор, перець, мелений коріандр і цедру цитрусових. Гарненько все перемішайте.
Покладіть в посуд філе сьомги і обваляйте з усіх боків. Риба повинна повністю покритися сумішшю. Накрийте посуд і відправте в холодильник на 2 дня.
Коли рибка Просолов, дістаньте її з холодильника і промийте під холодною водою.
Обсушити, поріжте тонкими смужками і подавайте до столу.