Скумбрія в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія в клярі відмінне блюдо, яке швидко випаровується. Його їдять із задоволенням навіть ті, хто не дуже любить рибу. Зазвичай рибу обвалюють у борошні і смажать, але в клярі вона смачніше.
Якщо ви робите скумбрію в клярі з цілої риби, то розріжте шматочки скумбрії ще і по хребту, щоб вийшли плоскі шматки. Звичайно, потрібно зрізати всі плавники і постаратися прибрати кістки. Краще для приготування скумбрії в клярі взяти філе. Тоді можна сміливо давати скумбрію в клярі дітям. Приправи додадуть страві приємний смак, використовуйте ті траву, які добре поєднуються з рибою. Я кожен раз сиплю різні приправи і отримую скумбрію в клярі по новому! Успіхів і приємного апетиту!
- Скумбрія - 700 грам
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко або вода - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Приправи сухі - За смаком (для риби)
- Чорний перець - За смаком
- Масло для смаження - 100 мілілітрів
Скумбрію порізати на шматочки.
Борошно змішати з приправами і сіллю.
Яйця збити з молоком, додати сіль і борошно, добре розмішати - вийде кляр.
Шматки риби занурити в кляр і смажити до готовності в добре розігрітій олії.
Смачного!