Скумбрія, смажена в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрію готують по-різному, а я вважаю за краще смажити її в клярі. Описати її незрівнянний смак неможливо, це потрібно тільки спробувати, щоб відчути! Ідеально поєднується з картопляним гарніром!
Приготуємо скумбрію, смажену в клярі в домашніх умовах. Перед смаженням ми рибу обов'язково замарінуем. Так вона буде ще ніжніше, соковитіше і ароматні. Якщо ви ніколи не пробували скумбрію, зроблену таким чином, не проходьте повз цього рецепта, як приготувати скумбрію, смажену в клярі.
- Скумбрія - 1 штука (свіжозаморожена )
- Лимон - 1/2 штуки
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком (я зазвичай додаю 2-3 невеликих)
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1/3 склянки
- Борошно - За смаком
Скумбрію відокремлюємо від кісток, зрізаємо плавники, видаляємо найбільші кістки. Нарізаємо рибу порційними шматочками. Перчим, солимо, посипаємо перцем горошком і лавровим лісітьямі, поливаємо соком лимона. Ми залишаємо маринуватися на1-2 годину в холодильнику.
Тепер приготуємо кляр. Беремо яйце, відокремлюємо жовток від білка. Змішуємо жовток з борошном і молоком, полсаліваем трохи. Паралельно збиваємо білки з сіллю в піну. Акуратно вводимо масу в кляр. Перемішуємо до однорідності.
Вмочуємо рибу в кляр, а потім обсмажуємо на сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Смачного!