Рецепт Скумбрія, смажена в клярі фото

Скумбрія, смажена в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в клярі
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Скумбрію готують по-різному, а я вважаю за краще смажити її в клярі. Описати її незрівнянний смак неможливо, це потрібно тільки спробувати, щоб відчути! Ідеально поєднується з картопляним гарніром!

Опис приготування:

Приготуємо скумбрію, смажену в клярі в домашніх умовах. Перед смаженням ми рибу обов'язково замарінуем. Так вона буде ще ніжніше, соковитіше і ароматні. Якщо ви ніколи не пробували скумбрію, зроблену таким чином, не проходьте повз цього рецепта, як приготувати скумбрію, смажену в клярі.

  • Скумбрія - 1 штука (свіжозаморожена )
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком (я зазвичай додаю 2-3 невеликих)
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 1/3 склянки
  • Борошно - За смаком
скумбрія, смажена в клярі - фото крок 1
Скумбрію відокремлюємо від кісток, зрізаємо плавники, видаляємо найбільші кістки. Нарізаємо рибу порційними шматочками. Перчим, солимо, посипаємо перцем горошком і лавровим лісітьямі, поливаємо соком лимона. Ми залишаємо маринуватися на1-2 годину в холодильнику.
скумбрія, смажена в клярі - фото крок 2
Тепер приготуємо кляр. Беремо яйце, відокремлюємо жовток від білка. Змішуємо жовток з борошном і молоком, полсаліваем трохи. Паралельно збиваємо білки з сіллю в піну. Акуратно вводимо масу в кляр. Перемішуємо до однорідності.
скумбрія, смажена в клярі - фото крок 3
Вмочуємо рибу в кляр, а потім обсмажуємо на сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Смачного!

Схожі рецепти