Скумбрія смажена
(покроковий рецепт з фото)
З скумбрії можна творити на кухні справжні чудеса. Але якщо у вас немає часу на довгу підготовку, то смажена скумбрія для вас - це, мабуть, найпростіший спосіб смачно приготувати скумбрію.
Скумбрія популярна на всіх континентах і є складовим продуктом у багатьох національних кухнях. Склад скумбрії багатий величезною кількістю цілющих речовин, і корисні властивості скумбрії роблять цю рибу однією з найбільш корисних для здоров'я людини. До вашої уваги - класичний рецепт приготування скумбрії смаженої, а існує їх безліч. Приготувати смажену скумбрію в домашніх умовах дуже легко і досить швидко. Подавати можна на обід з будь-яким гарніром, а на легку вечерю риба йде як самостійне блюдо. Приємного апетиту і будьте здорові!
- Скумбрія - 1 кілограм(2-3 штуки (в залежності від розміру риби))
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець мелений - 1 щіпка
- Борошно - 100-150 грам (можна замість борошна використовувати мелені сухарі - кому як подобається.)
- Сухі пряні спеції - 1 щіпка (до риби можна додавати ваші улюблені сухі спеції, я користуюся універсальними спеціями для риби)
- Масло для смаження - 100 грам (рибу можна смажити на олії, а можна змішати рослинне і вершкове.)
Скумбрію почистити, помити, відрізати голови.
Порізати на не дуже великі шматки.
Шматки риби поперчити, посолити, обсипати сумішшю прянощів і залишити в мисці хвилин на 15 для маринування.
Ставимо сковороду з маслом на середній вогонь і, коли вона нагріється, обвалюють рибу в борошні і смажимо.
Смажимо до приємною золотистої скоринки. Якщо риба в процесі смаження НЕ присмажився - можна в кінці готування прикрити сковороду кришкою і протушкувати рибу ще хвилин 10 на слабкому вогні.