Рецепт Сьомга у вині фото

Сьомга у вині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга , Червона риба
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку , Обід за 30 хвилин , Обід на швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Сьомга у вині - дуже оригінальний, навіть гурманський спосіб приготування сьомги або іншої червоної риби. Готується просто і швидко, але виходить - дуже ефектно і неймовірно смачно.

Опис приготування:

Сьомга у вині з даного рецептом - блюдо з кілька японським відтінком, особливо якщо замість звичайного червоного вина взяти рисове, а готову страву посипати кунжутним насінням. Як би там не було, сьомга у вині - це дійсно оригінальний і самобутній спосіб приготування червоної риби. Рибка виходить ніжною і соковитою, однак має дуже незвичний і несподіваний присмак. А ще блюдо готується всього півгодини, що - ще один його безперечний плюс.

  • Сьомга - 500 грам
  • Вино - 1/4 склянки
  • Цукор коричневий - 1/4 склянки
  • Соус соєвий - 1/4 склянки
  • Оцет рисовий - 2 Ст. Ложки
сьомга у вині - фото крок 1
Змішуємо вино, цукор і соєвий соус. Гарненько перемішуємо, щоб цукор розчинився.
сьомга у вині - фото крок 2
Філе сьомги нарізаємо на порційні шматочки і кладемо в маринад.
сьомга у вині - фото крок 3
У маринаду дуже специфічний смак, тому не тримайте рибу в ньому довго. Буквально хвилин 5-7, не більше.
сьомга у вині - фото крок 4
Розігріваємо толстодонную сковороду. У суху сковороду кладемо шматочки риби, обсмажуємо 2 хвилини з одного боку.
сьомга у вині - фото крок 5
Потім перевертаємо шматочки риби, в сковороду наливаємо маринад, готуємо ще 2-3 хвилини.
сьомга у вині - фото крок 6
Рибу після цього дістаємо з сковороди і перекладаємо на тарілки. У залишився в сковороді соус додаємо оцет, прогреваем, уварюємо до потрібної густоти, і поливаємо їм рибу. Смачного!

Схожі рецепти