Сьомга у вині
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга у вині - дуже оригінальний, навіть гурманський спосіб приготування сьомги або іншої червоної риби. Готується просто і швидко, але виходить - дуже ефектно і неймовірно смачно.
Сьомга у вині з даного рецептом - блюдо з кілька японським відтінком, особливо якщо замість звичайного червоного вина взяти рисове, а готову страву посипати кунжутним насінням. Як би там не було, сьомга у вині - це дійсно оригінальний і самобутній спосіб приготування червоної риби. Рибка виходить ніжною і соковитою, однак має дуже незвичний і несподіваний присмак. А ще блюдо готується всього півгодини, що - ще один його безперечний плюс.
- Сьомга - 500 грам
- Вино - 1/4 склянки
- Цукор коричневий - 1/4 склянки
- Соус соєвий - 1/4 склянки
- Оцет рисовий - 2 Ст. Ложки

Змішуємо вино, цукор і соєвий соус. Гарненько перемішуємо, щоб цукор розчинився.

Філе сьомги нарізаємо на порційні шматочки і кладемо в маринад.

У маринаду дуже специфічний смак, тому не тримайте рибу в ньому довго. Буквально хвилин 5-7, не більше.

Розігріваємо толстодонную сковороду. У суху сковороду кладемо шматочки риби, обсмажуємо 2 хвилини з одного боку.

Потім перевертаємо шматочки риби, в сковороду наливаємо маринад, готуємо ще 2-3 хвилини.

Рибу після цього дістаємо з сковороди і перекладаємо на тарілки. У залишився в сковороді соус додаємо оцет, прогреваем, уварюємо до потрібної густоти, і поливаємо їм рибу. Смачного!