Ситний новорічний салат
(покроковий рецепт з фото)
Новорічний салат 2012 - то, що обов'язково повинно прикрасити ваш святковий стіл в новорічну ніч. Такий салат створить справжню святкову атмосферу за новорічним столом. Спробуйте!
Новорічний салат 2012 - салат, який я обов'язково приготую в цю новорічну ніч. Взагалі, я вже кілька років його постійно готую, тільки міняю цифри на салаті За смаком такий салат - просто казка, набагато смачніше обридлого Олів'є. Ну, а значення такого салату в якості оформлення святкового столу важко переоцінити - виглядає він здорово, а напис з наступаючим роком і ялинка на салаті створюють атмосферу чудового новорічного свята. Рекомендую приготувати! Як говориться в рекламі, гарантія якості.
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 2 штуки
- Огірок свіжий - 2 штуки
- Огірок маринований - 3 штуки
- Гриби мариновані - 150 грам
- Капуста брокколі - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Сир твердий - 50 грам
- Лимон - 1 штука
- Майонез - 150 грам

Складові.

Розбираємо капусту брокколі на суцвіття, обов'язково відрізаємо ніжки - їх будемо готувати окремо.

Ніжки брокколі кидаємо в воду, ставимо на вогонь. Варимо 4 хвилини після того, як вода закипить. Потім обливає холодною водою і відставляємо.

Суцвіття капусти кладемо в киплячу підсолену воду і варимо 2 хвилини після того, як вода знову закипить. Знову ж, обливає крижаною водою і відставляємо.

Власне, капуста готова - залишаємо її холонути.

Коли капуста (ніжки і суцвіття) охолоне до кімнатної температури, скроплюємо її соком половини лимона і залишаємо маринуватися.

Картопля, морква і яйця відварюємо до повної готовності і охолоджуємо.

Потім картопля нарізаємо невеликими кубиками.

Аналогічним чином нарізаємо моркву.

Перекладаємо нарізані картоплю і моркву в глибоку миску.

Кубиками аналогічного розміру нарізаємо солоні огірки.

Огірки відправляємо знайомитися з морквою і картоплею.

Свіжий огірок теж нарізаємо кубиками.

Аналогічними кубиками нарізаємо ніжки брокколі.

Перекладаємо нарізані інгредієнти в миску до овочів.

Відварені яйця розбираємо на білок і жовток, білок двох яєць залишаємо для прикраси, а все інше дрібно нарізаємо.

Нарізані яйця також додаємо в блюдо.

Тепер дрібно нарізаємо мариновані гриби.

Перекладаємо гриби в миску.

Далі невеликими кубиками ріжемо сир.

Його теж додаємо в миску з салатом.

Відварені суцвіття брокколі розбираємо на більш дрібні - ними ми будемо прикрашати наш новорічний салат.

Заправляємо салат майонезом.

Викладаємо салат в неглибоке блюдо. Розрівнюємо.

Решта білки двох яєць натираємо на самій дрібній тертці.

Рівномірно розподіляємо білки поверх салату.

Тепер найцікавіше - прикраса. Суцвіття брокколі викладаємо по краях салату. В середину салату можна помістити ялинку, вирізану з тонкого відрізаного шматочка огірка, прикраси огіркової ялинки зробити з зерен граната, шкіркою огірка можна написати наступний рік - 2013 (у мене 2012, тому що салат був приготований на минулий Новий рік - в цей раз буду робити те ж саме, тільки одну цифру заміню). В принципі, можна прикрасити салат чим завгодно - все залежить від вашої фантазії Готово!