Ситний новорічний салат
(покроковий рецепт з фото)
Новорічний салат 2012 - то, що обов'язково повинно прикрасити ваш святковий стіл в новорічну ніч. Такий салат створить справжню святкову атмосферу за новорічним столом. Спробуйте!
Новорічний салат 2012 - салат, який я обов'язково приготую в цю новорічну ніч. Взагалі, я вже кілька років його постійно готую, тільки міняю цифри на салаті За смаком такий салат - просто казка, набагато смачніше обридлого Олів'є. Ну, а значення такого салату в якості оформлення святкового столу важко переоцінити - виглядає він здорово, а напис з наступаючим роком і ялинка на салаті створюють атмосферу чудового новорічного свята. Рекомендую приготувати! Як говориться в рекламі, гарантія якості.
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 2 штуки
- Огірок свіжий - 2 штуки
- Огірок маринований - 3 штуки
- Гриби мариновані - 150 грам
- Капуста брокколі - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Сир твердий - 50 грам
- Лимон - 1 штука
- Майонез - 150 грам
Складові.
Розбираємо капусту брокколі на суцвіття, обов'язково відрізаємо ніжки - їх будемо готувати окремо.
Ніжки брокколі кидаємо в воду, ставимо на вогонь. Варимо 4 хвилини після того, як вода закипить. Потім обливає холодною водою і відставляємо.
Суцвіття капусти кладемо в киплячу підсолену воду і варимо 2 хвилини після того, як вода знову закипить. Знову ж, обливає крижаною водою і відставляємо.
Власне, капуста готова - залишаємо її холонути.
Коли капуста (ніжки і суцвіття) охолоне до кімнатної температури, скроплюємо її соком половини лимона і залишаємо маринуватися.
Картопля, морква і яйця відварюємо до повної готовності і охолоджуємо.
Потім картопля нарізаємо невеликими кубиками.
Аналогічним чином нарізаємо моркву.
Перекладаємо нарізані картоплю і моркву в глибоку миску.
Кубиками аналогічного розміру нарізаємо солоні огірки.
Огірки відправляємо знайомитися з морквою і картоплею.
Свіжий огірок теж нарізаємо кубиками.
Аналогічними кубиками нарізаємо ніжки брокколі.
Перекладаємо нарізані інгредієнти в миску до овочів.
Відварені яйця розбираємо на білок і жовток, білок двох яєць залишаємо для прикраси, а все інше дрібно нарізаємо.
Нарізані яйця також додаємо в блюдо.
Тепер дрібно нарізаємо мариновані гриби.
Перекладаємо гриби в миску.
Далі невеликими кубиками ріжемо сир.
Його теж додаємо в миску з салатом.
Відварені суцвіття брокколі розбираємо на більш дрібні - ними ми будемо прикрашати наш новорічний салат.
Заправляємо салат майонезом.
Викладаємо салат в неглибоке блюдо. Розрівнюємо.
Решта білки двох яєць натираємо на самій дрібній тертці.
Рівномірно розподіляємо білки поверх салату.
Тепер найцікавіше - прикраса. Суцвіття брокколі викладаємо по краях салату. В середину салату можна помістити ялинку, вирізану з тонкого відрізаного шматочка огірка, прикраси огіркової ялинки зробити з зерен граната, шкіркою огірка можна написати наступний рік - 2013 (у мене 2012, тому що салат був приготований на минулий Новий рік - в цей раз буду робити те ж саме, тільки одну цифру заміню). В принципі, можна прикрасити салат чим завгодно - все залежить від вашої фантазії Готово!