Сирно-лимонна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна і смачна запіканка з лимонним ароматом - це відмінний варіант для сніданку або полудня. Готується просто, блюдо виходить корисним і смачним, а це ж найголовніше, чи не так?
Ніжна і смачна запіканка з лимонним ароматом не залишить байдужим нікого з ваших домочадців. Це відмінне блюдо до вечірнього чаю або на полуденок, адже приготувати його зовсім нескладно. Рецепт приготування сирно-лимонної запіканки перед вами, так що читаємо і готуємо.
- Сир - 350-400 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1-2 штук
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
Якщо у вас сухий сир і крупинками, краще його перебити в блендері зі сметаною. Якщо сир не надто сухий, сметани додайте трохи менше.
Викладаємо підготовлений сир в миску, додаємо яйце і цукор, звичайний (3 столові ложки) і ванільний. Перемішайте.
Невеликий лимон потрібно ретельно вимити, можна обдати його окропом.
За допомогою дрібної терки натираємо лимонну цедру. І потім розрізаємо лимон навпіл. З однієї половинки видавимо сік.
А іншу половинку лимона очистимо від білої частини яка залишилася після зняття цедри, а м'якоть дрібно нарізаємо і засипом столовою ложкою цукру.
Цедру і лимонний сік додаємо в сирну масу. Розмішуємо, додаємо манку з розпушувачем, знову розмішуємо.
Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо в неї третину тесту.
У час, що залишився тісто додаємо лимон, перемішуємо і викладаємо тісто у форму. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40.
Готову запіканку дістаємо з духовки і залишаємо остигати хвилин на 15, потім виймаємо з форми і подаємо до столу.